Sony, PSVR 2 için koyduğu hedefin çok uzağında kaldı

Sony, uzun süre merakla beklenen ve 1 ay önce raflara çıkan PSVR 2 için belirlediği hedefin çok uzağında kalmış gibi görünüyor.

Sony, hedefin çok uzağında kaldı

Sony’nin yeni oyuncağı PSVR 2, en azından önemli bir VR analistine göre, satış hedeflerini karşılamaktan çok uzakta görünüyor. IDC VR analisti Francisco Jeronimo'ya göre PSVR 2, Mart 2023'ün sonuna kadar 300.000 ünite satacak. Jeronimo, Bloomberg'e PS5 başlığının neden düşük performans gösterebileceğine dair bir açıklama yaptı.

Jeronimo, "Dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler artan yaşam maliyetleri, yükselen faiz oranları ve artan işten çıkarmalarla karşı karşıya" diyor ve devam ediyor: "Mevcut ekonomik ortamda çoğu tüketici için VR başlıklar ilk akla gelen şey değil."

Jeronimo ayrıca, Sony'nin "gerçek bir felaketten” kaçınmak için PSVR 2’nin fiyatında önemli indirimler yapabileceğini de sözlerine ekliyor.

Henüz bir aydan biraz uzun bir süredir raflarda olan PSVR 2'ye hayal kırıklığı demek için erken olduğu bir gerçek. Ancak, PS4'ün PlayStation VR'si, satışta olduğu ilk dört ayda bir milyona yakın birim satmayı başardı. Ama orijinal başlığın çok daha düşük bir fiyat noktasında olduğu da unutulmamalı.