Sony Xperia Z2 testte!

Xperia Z1'den yalnızca altı ay sonra sahne alan Xperia Z2, test merkezimizi şereflendirdi!

Sony Xperia Z2 testte!

Ekim 2013'te Sony, Xperia Z1'i piyasaya çıkarmıştı. Yalnızca altı ay sonra ise Z2 ile karşılaştık. Z2, açıkçası çok büyük bir yenilik getirmiyor. Tabii yine de önceki modelin bazı zayıf olduğu yönler geliştirilmiş.

Sony Xperia Z2 testte!
Z2, 5.2 inç ekranı ile daha büyük

Full HD ekranı artık daha büyük ve 5.2 inç, Ayrıca ekrana yanlardan bakınca görüntü stabil ve keskin. Buna rağmen çok yansıma yaptığı için dışarıda biraz sorun olabiliyor. Ekranın daha büyük olmasından dolayı cihaz biraz daha uzun, ama buna karşın Z1'den daha ince ve hafif. Ergonomik açıdan da daha iyi bir işçiliğe sahip olduğu gözümüzden kaçmadı. Köşelerin yuvarlak olması daha şık bir hava vermiş. Kenarlardaki girişlerin arasında, microSIM, microSD ve USB port'u sayılabilir. Ayrıca cihaz IP58 korumasına sahip, yani toza ve suya karşı çok dayanıklı. Karşılaştırma yapacak olursak, bunun Samsung Galaxy S5'inkinden daha iyi bir koruma olduğunu söyleyebiliriz.

Sony Xperia Z2: Pil ve akustik

Sony Xperia Z2: Pil ve akustik

Z2'nin pil ömrü gerçekten çok iyi. 3,200 mAh gücündeki pili konuşmada 10 saat 32 dakika, internet kullanımında ise 8 saat 21 dakika dayanabiliyor. Bu süreler Z1'inkinden neredeyse iki saat daha fazla. Pil tamamen boşken şarj süresi üç saatin biraz üzerinde.

Dikkatli bir şekilde kullanırsanız, tek şarjla telefonu iki tam gün boyunca kullanmanız bile mümkün.

Karşılaştıracak olursak, piyasadaki tüm ceplerden uzun dayanan bir pili yok. Ama Samsung Galaxy S5 ve HTC One M8 gibi en üst uç ceplerle aynı seviyede. iPhone 5S'den ise daha iyi.

Sony Xperia Z2: Bağlantılar ve kamera

Sony Xperia Z2: Bağlantılar ve kamera
microSIM ve micro-USB yuvaları, su ve toz geçirmez

Z2, modern bir akıllı cebin sahip olması gereken tüm bağlantı çeşitlerini destekliyor. NFC, WiFi, HSPA+, Cat4 LTE, microUSB gibi. microSD ile dahili hafızayı 128 GB'a kadar arttırmak mümkün.

Kamera

Kamera
16.9 modundayken yalnızca 15.5 MP çekebiliyor

Sony Xperia Z2, 2014'ün en iyi cep kameralarından biriyle geliyor. Arka kamerası 20.7MP G lense sahip, ve tam altında LED flaşı var.

Ön kamerası ise 2MP çözünürlüğünde, ayrıca "soft skin effect" özellğine sahip. Bu efekt, diğer cihazlardaki "beauty" moduna benziyor ve tenin tonunu yumuşatıp, kırışık ve izleri yok ediyor. Ama bu efektin kullanıldığı çok belli olduğu için kullanmak istemeyebilirsiniz.

Buna karşın Sony asıl teknolojiyi arka kameraya ayırmış. Sony G Lens, geniş açıdan daha fazla ışığı alıyor ve karanlık ortamlardaki performansı artırıyor.

Sony Xperia Z2 testte!
Kamera uygulamasının menüsü Z1 ile aynı

Gerçekten de, flaş kapalıyken karanlık ortamlarda Xperia Z2'nin iyi iş çıkardığını gördük. Hatta karanlık ortamlarda HTC One M8 ve Samsung Galaxy S5'in ikisinden de iyi çektiğini söyleyebiliriz.

Xperia Z2'de ayrıca 1/2.3 Exmor RS sensörü, resimlerdeki gürültüyü düşürüyor ve daha temiz ve net fotoğraflar elde edilmesine yardımcı oluyor. Özellikle dışarıda ve güneş ışığında, detay seviyesi çok yüksek resimler çekiyor.

Bunlara ek olarak inanılmaz bir makro modu var. Uzak bir objeye yakınlaşıp tüm detayıyla yakalayabiliyor. Kamera uygulaması ve autofocus özellikleri de gayet hızlı.

Sony Xperia Z2: Performans ve işletim sistemi

Sony Xperia Z2: Performans ve işletim sistemi

En son Android sürümüne ve güncellenmiş arayüze sahip Z2, aynı zamanda bir iki tane Sony'nin özel hizmetini de içeriyor. Yeni arayüz pek ilginç yeni bir özelliğe sahip değil. Ama bazı güzel küçük geliştirmeler yapılmış.

Ses kalitesi

Ses kalitesi
Z1 ile Z2 arasında gerçekten çok az fark var

Telefonun kendi hoparlörünün ses akustiği biraz daha kötü olsa da, yine de genel olarak iyi. Ses seviyesi ve kalitesi iyi, ama bazen çatlamalar olabiliyor. Müzik çaların ekolayzer ayarları da yeterince gelişmiş. Ekranın üst ve alt kısmında bulunan hoparlörleri ile stereo ses verebiliyor.

Sony Xperia Z2 testte!
Z2, Android 4.2.2 ve Sony UI'ı kullanıyor

Git gide yaygınlaşan çift dokunuşla telefonu uyandırma özelliğinin eklenmesi de göze çarpıyor.

Donanım olarak 2.3 GHz Snapdragon ELT 801 işlemciye ve 3 GB belleğe sahip olmasına rağmen, Galaxy S5 ve M8'in süper akıcı performansına sahip değil. Genel olarak çok hızlı ve yüklenme süreleri çok kısa, ama ufak takılmalar da gözden kaçmıyor.

Xperia Z2'ye, Xperia Z'den geçiş yapmayı düşünüyorsanız büyük bir performans artışı göreceksiniz. Ama Z1 ile arasında çok az bir fark olduğunu söylemeliyiz.

Sony Xperia Z2: Özellik tablosu

Sony Xperia Z2: Özellik tablosu

İşte Sony Xperia Z2'nin detaylı özellik tablosu.

İşletim sistemi Android 4.4.2
İşlemci Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801
İşlemci çekirdek sayısı Dört çekirdek
İşlemci saat frekansı 2,300 MHz
Bellek 3,072 MB
SAR değeri 0.71 W / kg
Pil: Konuşma süresi 10:37 saat
Pil: Çevrim içi kullanım süresi 8:21 saat
Pil: Kapasite 3,200 mAh
Ağırlık 164 gram
Uzunluk x genişlik 147 x 74 mm
Kalınlık 8 mm
Wi-Fi 802.11ac/n/g/b/a
GSM dört bant
EDGE evet
UMTS: alınan veri 42.2 Mbit / s
UMTS: gönderilen veri 5.8 Mbit / s
LTE: Desteklenen frekans bantları 800, 1,800, 2,600 MHz
Video telefon WLAN ve UMTS
Dokunmatik ekran çoklu dokunma
Dokunmatik ekran tepki süresi çok iyi
Ekran: Tür LCD
Ekran: Boyutlar 64 x 114 mm
Ekran: Çapraz 5.2 inç
Ekran: Çözünürlük 1080 x 1920 px
Ekran: Renk sayısı 16,777,216 renk
Ekran: satranç tahtası kontrastı 134:1
Profiller evet
MicroSD desteği var
USB sürümü USB 2.0
USB: 100 MB transfer süresi 12s
SIM yuvası micro SIM
Bluetooth 4.0
NFC Open NFC
Kamera: Çözünürlük 20.7 megapiksel
Kamera: Auto focus evet
Kamera: Flaş türü LED flaş
Kamera: Video çözünürlüğü 2160 x 3840 piksel
Benchmark: Browsermark 2.0 2,314 puan
Okuyucu Yorumları