Sony'nin Betamax kasetleri yolun sonunda!

Sony'nin 30 seneden uzun süredir satmaya devam ettiği efsanesi, nihayet yolun sonuna geldi!

Bir Sony efsanesinin sonu!

Sony'nin 1980'lerde ortadan kaybolan Betamax video kayıt sistemleri için hala video kasetleri ürettiğini biliyor muydunuz?

Ancak Sony, yaptığı bir açıklamada Betamax kasetlerini önümüzdeki senenin Mart ayı itibariyle üretmeyeceğini duyurdu. Böylece 30 seneden uzun süredir piyasada olan kasetler de piyasadan çekilmiş olacak.

Betamax kasetleri zirvede olduğu dönemde, tüketiciler belki de ilk kez rakip teknolojiler arasında tercih yapmak durumunda kalmıştı. Betamax formatı, Sony tarafından 1975'te, Japonya merkezli firma JVC'nin VHS kasetlerinden önce tanıtılmıştı. Her ikisi de TV filmlerini ve dizilerini kaydedip, çalabiliyordu. Betamax birçok kişi tarafından daha üstün bir teknoloji olarak kabul edilse de, VHS daha ucuz olması ve kasetlerin bir saat yerine üç saat kaydedebilmesi nedeniyle daha çok tercih edilmişti. Video kasetleri yerini zamanla DVD ve Blu-ray disklere, daha sonra dijital video kaydedicilere ve video akışına bıraktı.

Sony, Salı günü yaptığı açıklamayla kasetlerin tek üretildiği ülke olarak kalan Japonya'da da kaset üretimini durduracağını söyledi. Dünya çapında 18 milyondan fazla satılan Betamax recoder'lar ise 2002'den bu yana üretilmiyordu. Cihazın satışının durdurulduğu 2002'deki satışları, 3.000'de kalmıştı.

Okuyucu Yorumları