Spotify, içerik üreticilerinin Patreon'a özel içeriklerini kendi uygulaması üzerinden yayınlamayı mümkün hale getirdi

Patreon platformuna özel içerik üreten içerik üreticileri, artık bu içeriklerini Spotify üzerinden de sunabilecek.

Spotify'dan bir yenilik daha: Patreon içerikleri Spotify uygulamasına geliyor

Bu yılın başlarında Spotify, üyelik platformu Patreon ile ortaklık kurarak, podcast yayıncılarının yalnızca abonelere özel premium içeriklerini Spotify'da yayınlamalarına olanak tanıyacağını duyurmuştu. İsveçli müzik akış hizmeti yaptığı yeni açıklamada, Spotify Open Access platformu üzerine inşa edilen söz konusu entegrasyonun, aylar süren testlerin ardından tüm içerik oluşturucular için artık yayında olduğunu duyurdu.

Patreon, birçok içerik üreticisi tarafından hayranlarına özel ücretli içerik sunarak ekstra gelir elde etmek için kullanılıyor. Web sitesine göre platformun, yazının yazıldığı sırada 260.000'den fazla içerik oluşturucusu vardı. Bir içerik oluşturucunun premium aboneleri, özel içerikleri doğrudan Patreon uygulamasından veya RSS beslemelerini kullanarak tercih ettikleri uygulama aracılığıyla takip edebiliyor.

Entegrasyon, kullanıcıların kendi hesaplarını bağlayarak Spotify uygulaması aracılığıyla da Patreon içeriğini yayınlamalarına olanak tanıyacak. Benzer şekilde, içerik oluşturucuların da yalnızca abonelere özel içerikleri Spotify'a koymak için hesaplarını bağlamaları gerekecek.

Hesaplar senkronize edildikten sonra, Patreon'a özel tüm bölümler Spotify içerik oluşturucu profillerinde özel bir sayfada görünecek. Burada bölümler kilit simgesi veya "ücretli" etiketi gibi işaretler taşıyacak. İçerik oluşturucular, banner'ları kullanarak üyelere özel içeriklerini tanıtabiliyor ve abone olmayanlar, premium içeriğe erişmek için ödeme yaparak üye olmaları için açılır pencerelerle karşılaşacak.