Surface Phone seneye gelebilir!

Microsoft'un yılan hikayesine dönen "hayalet" telefonu Surface Phone'dan heyecan verici iddia...

Surface Phone geliyor (mu?)

Yeni bir iddia, Microsoft'un cihazlar bölümünün yeni yöneticisi Panos Panay'ın bir "Surface Phone" üzerine çalıştığını söylüyor.

Surface Phone dedikodularına şimdiye kadar birçok kez rastlamış olsak da, henüz gerçeğe dönüşen bir cihaz görmedik. Genellikle güvenilir bir kaynak olan Windows Central'a göre ise Panay, şu anki amiral gemisi Lumia modellerinden pek memnun değil. İddiaya göre Panay, yeni görevinde Surface Phone'u gerçeğe dönüştürmeyi planlıyor.

Panay'ın telefonla yakından ilgilenmesi dolayısıyla, Surface Phone'un şirket içinde "Panay Phone" olarak adlandırıldığı söyleniyor. Rapora göre telefon, henüz ilk günlerini yaşıyor ve mühendislik takımı, telefonda kullanabilecekleri farklı teknolojileri gözden geçiriyorlar. Surface Phone'un Qualcomm yerine Intel'in işlemcilerini kullanabileceği söyleniyor.

Bu doğru olursa "x86" (Intel mimarisine uygun) uygulamalarını telefonda çalıştırma fikri, gerçeğe dönüşebilir. Bu fikrin çok çılgın olduğunu düşünmeyin çünkü Microsoft, son Lumia'larıyla sunduğu Continuum işleviyle masaüstüne yakın bir deneyim sunuyor. Dolayısıyla bir sonraki adım, masaüstü uygulamalarıyla tam uyumluluk olabilir.

Surface Phone'un önümüzdeki sene Mayıs ayında tanıtılabileceği söyleniyor. Bu tarih, Windows 10'un önemli güncellemesi "Redstone" ile de eşleşiyor.

Okuyucu Yorumları