Telefonunuzun Bluetooth'unu Açık Unutmayın!

Sürekli açık duran Bluetooth, saldırganları cihazınıza davet ediyor olabilir!

Bluetooth'u açık unutmayın!

Eğer telefonunuzun Bluetooth bağlantısını sürekli açık tutuyorsanız, güvenliğiniz tehlikede olabilir. Armis adlı bir güvenlik şirketinin fark ettiği BlueBorne adlı güvenlik açığı, Samsung Galaxy, Google Pixel, LG Sports Watch ve hatta otomobil ses sistemlerini bile etkiliyor.

Diğer bir çok cihaz da bu açıktan muaf değil. Henüz iOS 10'a geçmemiş iPhone ve iPad'ler, bir çok eski Android sürümü ve diğer Microsoft ve Linux ürünleri de tehlike altında. BlueBorne'un çalışması için Bluetooth'un açık olması yetiyor, yani cihazınızın başka bir cihazla bağlı olmasına gerek bile yok.

Microsoft ve Google geçtiğimiz hafta yayınladıkları güvenlik yamaları ile bu açığı kapadılar. Yani yazılımlarınızı güncellemenin tam vakti.

Bu açık bir çok güvenlik şirketinin daha önce de bahsettiği bir uyarıyı tekrar su yüzüne çıkardı: Bluetooth'unuzu kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun.

BlueBorne yakın çevrede Bluetooth'u açık olan cihazları sürekli tarıyor, ve eğer gereken açıklara sahip bir cihaz bulursa derhal içine sızıyor. Bunun ardından hacker'lar cihazın kontrolünü ele geçiriyor ve istedikleri bilgiyi çalabiliyorlar.

BlueBorne ayrıca bulaşıcı bir virüs. Yani eğer yakın çevrede başka hack'lenmiş bir cihaz varsa hacker'lar bu cihazı aracı kullanarak menzillerini uzatabiliyorlar. Yani bir hacker zincirleme şekilde bir çok Bluetooth cihazı hack'leyip, tek bir cihazın menzilinden çok daha uzakta bulunan cihazları hack'leyebilir.

Bluetooth'u sürekli açık tutmak, evinizin kapısını açık bırakmaya benziyor. Bu yüzden Bluetooth kullanırken dikkatli olmakta fayda var.

Okuyucu Yorumları