Televizyon yeniden doğuyor!

DivX formatıyla ünlü şirket DivX bombayı patlattı: İşte her yere girecek yeni TV hizmeti...

Televizyon yeniden doğuyor!

DivX, DivX TV'nin yayın hayatına bağladığını duyurdu. Hizmetin sergilenmesi ise CES tüketici elektroniği fuarında, Las Vegas'ta.

Kapsamlı ve birleşik bir internet TV platformu olarak lanse edilen bu hizmet, farklı üreticilerin cihazlarına bağlanarak online streaming video hizmeti sunuyor. irketin bu hizmeti planladığını daha önceki haberimizde sizlere aktarmıştık.

Popüler film formatıyla ünlü DivX firmasının bu hizmeti, televizyona bağlı bir PC ya da medya cihazını gereksiz kılıyor. DivX bu hizmetin internete bağlanan bütün tüketici elektroniği ürünlerini desteklediğini belirtti.

İşte desteklenen ürünler ve destekleyen dev!

İşte desteklenen ürünler ve destekleyen dev!
LG yeni ürünlerinde DivX TV'yi lisanslıyor

Desteklenen ürünlere örnek veriliyor ve bunlar arasında dijital televizyonlar, Blu-Ray oynatıcılari oyun konsolları, ücretli TV hizmetlerinde kullanılan cihazların, multimedya depolama cihazlarının ve cep telefonlarının olduğu aktarılıyor.

DivX'in CEO'su Kevin Hell "DivX TV, televizyonda devrim yaratıyor. Tüketicilere neredeyse sınırsız online içeriğe, kolay ve hızlı erişim imkanı sunuyor. Kullanımı, televizyonda uzaktan kumanda ile kanal değiştirmek kadar kolay" açıklamasında bulundu.

Elektronik devi LG Electronics, yeni Blu-Ray oynatıcılarında ve ev sineması sistemlerinde DivX TV platformunu lisanslayan ilk üretici olduğunu duyurdu.

Okuyucu Yorumları