DivX: Yarım milyar indirmenin çok ötesi...

Popüler video formatı DivX için yarım milyar kez indirilmiş olmak yeterli değil: Yeni plamlar burada

DivX durmak bilmiyor!

DivX'in CEO'su Kevin Hell şirketi için internet üzerinde streaming video yayınında hala büyük fırsatlar olduğunu söyledi.

Hell açıklamasında DivX Player'ın çeyrek milyon cihazda bulunduğunu belirtti. "Geniş bir perspektiften bakarsak oldukça iyi gidiyoruz. Cep telefonlarına ve dijital TV yayınlarına da girmemiz gerekiyor" diye de ekledi.

Şirketinin çip üreticileriyle oldukça iyi ilişkilere sahip olduğunu, Tayvanlı OEM üreticilerle birlikte çalıştıklarını belirtti. Paramount ve Warner Brothers gibi içerik üreticilerle de içerik anlaşmaları bulunan şirket, üç ekran sözü için herkesin uyum içerisinde olduğunu vurguluyor.

Üç ekran sözüyle kastedilen cep telefonları, dijital televizyon ve bilgisayarlar üzerinden içerik görüntüleme hizmeti oluyor. Bir zamanlar tek olan DivX formatı halen yaygın olarak kullanılıyor. Codec kalitesi olarak da o günden bugüne gelişmiş durumda. Format olarak Blu-ray oynatıcılarda da yer almayı ve büyümeyi hedefliyorlar.

DivX'in, videoda MP3 popülaritesine ve geçmişine sahip olduğunu belirten Hell, DivX'in yarım milyar kez indirildiğini de belirtti.

Okuyucu Yorumları