Çin'in dev mesajlaşma hizmeti WeChat de, hükümetin kripto paralara karşı sert tutumundan nasibini aldı

WeChat mesajlaşma platformunun sahibi olan Çinli Tencent, hükümetin kripto paralar hakkındaki sert tutumun sonrasında politikasını değiştirmek zorunda kaldı.

Çin'in katı kripto para tutumu, WeChat kullanıcılarını da vurdu

Çin’in kripto madenciliğine ve blok zincirlerine yönelik katı duruşu, Tencent’in devasa WeChat ve Weixin mesajlaşma platformlarında bu konular hakkında sert önlemler almasına neden oluyor. Tencent, geçtiğimiz hafta hizmet şartlarını yenileyerek kripto para birimleri ve NFT’ler hakkında yeni bir kısım ekledi.

Eklenen bu kısım, kripto ticareti, bit-dolar ve gerçek para arasında değiş tokuş veya dijital para birimleri için fiyatlandırma hizmetleri sağlanması tartışmalarıyla ilgilenen hesapların hepsinin bunu durdurması gerektiğini belirtiyor. Bu konularla ilgili sohbetler yapan hesap sahipleri uyarılacak ve Tencent, hesaplarının bazı işlevlerini kısıtlayabilecek. Kripto hakkında devam eden görüşmeler, hesapların yasaklanması ile sonuçlanacak.

Tencent bu değişikliğin nedenini açıklamamış olsa da, Pekin’in kripto üzerindeki baskısını arttırmasının ve Çinli web devlerinin hareketleri hakkında kabul edilen bir yasanın sonucu olduğunu tahmin edebiliriz.

Çin, kriptonun tehlikeli bir yenilik olduğuna ve madenciliğinin kaynakların israfı olduğuna inanıyor. Ayrıca ülke, kendi merkez bankasının dijital para birimini de geliştirdi ve WeChat üzerinde ödeme için kullanılmak da dahil olmak üzere yaygın bir şekilde reklamını yapıyor.

Diğer kripto para birimlerinden farklı olarak rahatlıkla takip edilebilen bu para birimi, Çin’in ABD’li teknoloji devlerinin dijital ödeme yöntemlerine cevabı olarak görülebilir ve Dijital Yuan, AliPay ve WeChatPay gibi sık kullanılan hizmetler sayesinde ülkede kolaylıkla kabul görmüş gibi gözüküyor.