Tesla Autopilot'un neredeyse bir trenin altında kalacağı kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Tesla sahipleri bir kez daha şok içinde! Tesla'nın Autopilot uygulaması, sürücüsüz şekilde hareket halindeyken, neredeyse binlerce ton ağırlığındaki bir trenin altına giriyordu. Üstelik sürücü her saniyeyi kaydetmeyi başardı.

Tesla Autopilot'un neredeyse bir trenin altında kalacağı kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Yapay zekanın, otomobil sürmek için henüz yeterli düzeyde gelişmediğini burada sık sık dile getirdiğimizi hatırlarsınız. Şimdi de bir Tesla otomobilinin Autopilot ile hareket halindeyken, önündeki dev bir treni görmeyip doğrudan trenin altına girmek üzere olduğu bir video ortaya çıktı ve insansız sürüş teknolojisinin henüz yeterince güvenli olmadığını tüm dünyaya bir kez daha kanıtladı.

Olay ABD, Ohio'da gerçekleşti. Tesla sahibi Craig Doty, aracını Tam Otomatik Sürüş moduna almış ve aracın kendi kendine hareket etmesini izlerken, Tesla otomobilinin hemzemin geçitten geçen bir trene doğru yavaşlamadan ilerlediğini fark ederek, hızla direksiyona müdahale ediyor ve son saniyede trenin altına girmekten kurtularak, yolun kenarındaki bariyerlere çarpıyor. Araç bu kazadan ağır maddi hasarla çıkıyor, neyse ki sürücü canını kurtarabiliyor.

Bu sürücünün, o sırada telefonuyla ilgilenmesi, yola bakmaması, direksiyona geç müdahale edecek bir konumda olması halinde büyük ihtimalle hayatını kaybedeceği bir kaza yaşanacağı, videodan rahatlıkla görünüyor.

Geçtiğimiz haftalarda yine ABD'de yaşanan benzer bir kazada, Tesla sürücüsü direksiyonu bırakıp yolda telefonuyla uğraştığı için aracına zamanında müdahale edememiş ve hayatını kaybetmişti. Bu kazaların giderek sıklaşması, yapay zekalı otonom sürüşün henüz trafik izni almak için çok erken aşamada olduğunu, yeterince güvenli olmadığı endişelerini de haklı çıkarıyor. İnsanoğlu, %100 güvenli otonom sürüş teknolojisine ulaşana kadar daha kaç canı kaybedeceğiz, zaman gösterecek.

Söz konusu kazanın videosunu aşağıda izleyebilirsiniz: