Yükselişe geçen Bitcoin'e Tesla darbesi: Tesla, Bitcoin’lerini satıyor!

Tesla’nın 2022’nin ikinci çeyreğinde büyük miktarda Bitcoin sattığı ortaya çıktı. Bu haber, yükselişe geçem Bitcoin'e yeni bir darbe vurdu.

Tesla'dan sürpriz Bitcoin hamlesi: Satışa başladı!

Tesla, ikinci çeyrek finansal verilerini yayınladı. Veriler, firmanın son dönemde, yani Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 936 milyon dolar değerinde Bitcoin sattığını gösteriyor. Bu satış 26 Nisan'dan önce olsaydı, her bir Bitcoin 40.000 doların üzerinde satılabilirdi, ancak haziran ortasına kadar beklemiş olsaydı, bir Bitcoin sadece 17.500 dolar getirirdi.

Haziran 2021'e kadar firmanın elinde 1,31 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyordu. Ancak eylül sonunda bu miktar 1,26 milyar dolara düştü. Son satıştan sonra, şirketin sadece 218 milyon dolarlık Bitcoin veya diğer dijital varlıkları olduğu görülüyor. Satışların zamanlaması ilginç, Bitcoin ilk olarak geçen yıl Nisan ayında zirve yapmış ve 69.000 dolara kadar çıkmıştı.

Raporda, yıldan yıla faaliyet gelirinin öncelikle “Bitcoin değer düşüklüğü” de dahil olmak üzere çeşitli kalemlerden etkilendiğini söylüyor. Bununla birlikte, önceki satırda, faaliyet gelirinin yıldan yıla arttığını söylüyor. Bu nedenle Bitcoin'in şirkete kar mı yoksa zarar mı sağladığı net değil.

Her durumda, şirket şimdi daha önce olduğu Bitcoin’in yalnızca %25’ine sahip. Haziran ortasından bu yana Bitcoin fiyatı 17.500 dolardan 23.294 dolara yükseldi.