Tesla'nın tam otonom sürüş sisteminin, zincirleme bir kazaya neden olduğu iddia edildi

Tesla'nın tam otonom sürüş sisteminin, bu kez de 8 aracın karıştığı bir zincirleme kazaya neden olduğu iddia ediliyor.

Tesla'nın tam otonom sürüş sistemi, şimdi de zincirleme bir kazaya neden oldu

CNN Business tarafından elde edilen bir polis raporuna göre, bir Tesla sürücüsü geçtiğimiz ay Kaliforniya'daki Yerba Buena Tüneli'nde yaşanan sekiz araçlık bir zincirleme kaza nedeniyle Tesla'nın Tam Otonom Sürüş yazılımını suçluyor.

7 Aralık tarihli rapora göre, California Otoyol Devriyesi tünel görüntülerini incelediğinde bir Tesla'nın saatte 90 kilometre hızdan ani bir şekilde saatte 30 kilometreye yavaşlamadan önce güvenli olmayan bir şerit değişikliği yaptığını ve bu ani şerit değişikliği ve yavaşlamanın, arkasındaki araçların birbirine çarpmasına neden olduğunu tespit etti.

Raporda Tesla sürücüsü, otomobil üreticisinin Full Self-Driving yazılımını suçlayarak arıza yaptığını ve ani bir yavaşlamaya neden olduğunu söyledi. Bu kazada, hastaneye kaldırılan bir çocuk da dahil olmak üzere dokuz kişi yaralandı.

California Otoyol Devriyesi 7 Aralık raporunda, kaza anında tam otonom sürüşün aktif olup olmadığını doğrulayamadığını belirtiyor. Bir otoyol devriyesi sözcüsünün CNN Business'a söylediğine göre, tam otonom sürüşün aktif olup olmadığı bilgisini Tesla'nın vermesi bekleniyor.

Kaza, şu anda Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından inceleniyor ve California, Florida ve Utah'ta yaşanan ölümlü kazaların da bulunduğu diğer incelenen kazalar listesine katılıyor.

Bu kazaların her birinin, Tesla'nın gelişmiş sürücü yardım sistemi (ADAS), Otopilot veya otomobil üreticisinin yerel ve yerleşim caddelerinde Otopilot ile aynı görevlerin çoğunu gerçekleştiren 15.000 dolarlık Tam Otonom Sürüş (FSD) yazılım paketini içerdiği söyleniyor.