Elon Musk müjdeyi verdi: Tesla otomobiller Steam Deck'e dönüşüyor!

Elon Musk, çok yakında Tesla otomobiller üzerinde Steam oyunlarının oynanabileceğini müjdeledi.

Tesla otomobiller, Steam Deck'e rakip oluyor

Tesla, görünüşe göre araba içi oyun koleksiyonunu daha da genişletmek istiyor. Bunu da koleksiyon içine Steam oyunlarını ekleyerek yapacak. Başka bir deyişle Tesla araçları, Steam Deck'e rakip olacak...

Tesla CEO'su Elon Musk, bir tweet'e yanıt olarak, şirketin "Steam entegrasyonunda ilerleme kaydettiğini" ve "muhtemelen önümüzdeki ay bir demo görebileceğimizi" söyledi.

Tesla şu anda yerleşik Tesla Arcade aracılığıyla Cuphead ve Sonic the Hedgehog 1 gibi bir dizi oyunun otomobil içinde oynanmasına izin veriyor. Ancak Steam'in dijital mağazasını eklemek, kullanıcılara çok daha fazla oyuna erişim sağlayabilir. Entegrasyonun, kullanıcıların arabalarında otururken Steam'de alışveriş yapmalarına izin verecek kadar ileri gidip gitmeyeceği henüz bilinmiyor.

Musk, Cyberpunk 2077 ve The Witcher'ı AMD Ryzen işlemci ve ayrı bir AMD RDNA 2 GPU ile donatılmış daha yeni Model S ve X araçlarına getirme sözünü hala yerine getirmedi. Ancak olası bir Steam entegrasyonu, Tesla'nın hedefine adım adım yaklaştığının bir göstergesi olabilir. Musk, muhtemelen tek tek oyunlar yerine Steam entegrasyonu yoluyla yüksek kaliteli oyunları kullanıma sunmayı planlıyor.