TikTok moderatörlerinden, şirkete yönelik çok ciddi iddialar geldi

TikTok moderatörleri, şirkete yönelik ciddi iddialarla bir kez daha gündeme düştü. Bu iddialar, TikTok'un denetleme ekibinin çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerini nasıl ele aldığına dair soruları tartışmaya açıyor.

TikTok moderatörlerinden şok iddialar

Bir Forbes raporu, TikTok'un denetleme ekibinin çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerini nasıl ele aldığına dair soruları gündeme getiriyor ve yasa dışı fotoğraf ve videolara geniş, güvenli olmayan erişim sağladığını iddia ediyor.

Diğer şirketler arasında TikTok ile birlikte çalışan Teleperformance adlı üçüncü taraf bir denetleme ekibinin çalışanları, onlardan DRR veya TikTok denetleme standartlarında Günlük Gerekli Okuma adlı rahatsız edici bir elektronik tabloyu incelemelerini istediğini iddia ediyor. E-tablonun, çıplak veya istismara uğrayan çocukların "yüzlerce resmi" de dahil olmak üzere TikTok'un yönergelerini ihlal eden içerik barındırdığı iddia ediliyor. Çalışanlar, TikTok ve Teleperformance'daki yüzlerce kişinin bu içeriğe hem ofis içinden hem de dışından erişebileceğini söylüyor ve bu da daha geniş bir sızıntı olasılığını açıyor.

Teleperformance, Forbes'a, çalışanlarına cinsel istismar içerikli içerik gösterdiğini yalanladı ve TikTok, eğitim materyallerinin "katı erişim kontrollerine sahip olduğunu ve CSAM'in görsel örneklerini içermediğini" söyledi, ancak tüm üçüncü taraf satıcıların bu standardı karşıladığını doğrulamadı.

Ancak çalışanların anlatıları daha farklı ve Forbes'un belirttiği gibi, bu yasal olarak tartışmalı bir noktada yer alıyor. İçerik moderatörleri rutin olarak birçok sosyal medya platformunda yayınlanan CSAM ile uğraşmak zorunda kalıyor. Ancak çocuk istismarı görüntüleri Dünya’nın pek çok kısmında yasa dışı ve dikkatle ele alınmalıdır. Şirketlerin, içeriği Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'ne (NCMEC) bildirmesi, ardından 90 gün boyunca saklaması, ancak onu gören insan sayısını en aza indirmesi gerekiyor.

Buradaki iddialar bu sınırın çok ötesine geçiyor. Bu iddialar, Teleperformance'ın, TikTok'ta nelerin etiketleneceğine örnek olarak, bu içeriğe erişimle hızlı ve gevşek bir şekilde oynarken, çalışanlara grafik fotoğraflar ve videolar gösterdiğini belirtiyor. Bir çalışan, bir uygulamanın açılıp açılmadığı net olmasa da, uygulamanın suç teşkil edecek şekilde CSAM'ı yayma teşkil edip etmediğini sormak için FBI ile temasa geçtiğini söyledi…