Trend Micro, sanallaştırma güvenliğinde önde!

Bağımsız Tolly Group araştırmasına göre sanallaştırma güvenliğinde en iyi çözüm Trend Micro'ya ait!

Sanallaştırmada en güvenli o

Trend Micro, bağımsız bir test laboratuarı tarafından sanallaştırılmış çevre içinde yapılan performans karşılaştırması sonuçlarını duyurdu. Karşılaştırmada; Trend Micro Deep Security, McAfee Total Protection for EndPoint ve Symantec Endpoint Protection 11.0 yer aldı. Test sonuçlarına göre Trend Micro Deep Security, rakiplerine kıyasla önemli sistem kaynaklarını 11 kat daha etkili kullanıyor. Kaynak kullanımında Trend Micro tarafından sağlanan tasarruf şirketlerin barındırdıkları sanal makinelerin sayısını artırmaya izin vererek donanıma harcanan anapara ve operasyonel giderlerde tasarruf sağlıyor ve sanallaştırma yatırımının etkinliğini artırıyor.

Üst düzey bağımsız bilgi teknolojileri test laboratuvarı olan Tolly Group tarafından yapılan çalışmada, her çözümü barındıran fiziksel sunucu 100 sanal sunucuya kadar çıkıyor. Test sonuçlarını yorumlayan The Tolly Group kurucusu Kevin Tolly; "Anti-virüs aracılarının boşta olduğu düşük çalışma seviyesinde Trend Micro Deep Security'nin, McAfee ve Symantec'in çözümlerinden daha az kaynak kullandığı onaylandı. Buna ek olarak, sanallaştırmaya uygun çalışan Trend Micro çözümü, diğer çözümlerin performans ve kararlılık konusunda sorun yaşamasına neden olan zamanlanmış taramalar ve güncellemeler gibi klasik anti-virüs işlemlerinden kaçındı. Test edilen ürünler arasında, Trend Micro Deep Security, bize göre, işletmelerin sanallaştırma çalışmalarını destekleyecek en iyi donanımlı ürün." açıklamasını yaptı.

Tolly Group'un raporu

Tolly Group'un raporu

Tolly Group'un raporuna göre:

1. Hafif anti-malware çalışması sırasında, Trend Micro Deep Security'nin sanal makinelerin dostu olmayan rakiplerine oranla daha az CPU, RAM ve disk giriş-çıkış (I/O) kaynağı kullandığı ortaya çıktı. Sistem boştayken Trend Micro'ya göre Symantec ve McAfee 1,7 ile 8,5 kat arasında daha fazla kaynak kullandı.

2. Symantec ve McAfee, 25 sanal makinenin ötesine geçtiğinde sistem performansını ve veri güvenilirliğini azaltırken Trend Micro, her sunucuda 100 masaüstü sanal makineyi destekleyebiliyor.

3. Her sunucuda 25 masaüstü sanal makinede tarama yapıldığında McAfee, Trend Micro'ya kıyasla CPU'da 2,8 kat, RAM'de de 11 kat daha fazla kaynak harcıyor. Aynı koşullarda Symantec, Trend Micro'ya kıyasla 2,4 kat CPU, 4,7 kat da RAM daha fazla kullanıyor.

4. Trend Micro'nun düşük kaynak tüketimi ve anti-virüs saldırısı önleme sistemi, bir sanal makine kapasite gelişimini % 29 ile 275 aralığında koruyor ki bu da Symantec ve McAfee'den çok daha fazla.

Trend Micro Veri Merkezi İş Birimi Genel Müdürü John Maddison; "Deep Security, özellikle VMware vSphere ve View ortamları için yapılandırılmış aracısız anti-malware mimarisine sahip pazardaki tek ürün. Tolly'nin raporları ortaya koyuyor ki, Trend Micro diğer anti-virüs çözümleriyle karşılaştırıldığında belirgin şekilde daha düşük sistem kaynağı tüketerek ve daha fazla sanal makine kapasitesini destekleyerek tasarladığı hedeflerini gerçekleştiriyor. Trend Micro hesaplamalarına göre, Deep Security aracısız anti-malware'e geçiş bir adet bin sunuculu sanal makine organizasyonuna 3 yıllık dönemde yarım milyon dolardan fazla tasarruf edilmesini sağlıyor." dedi.

Sunucu ve masaüstü sanallaştırması

Sunucu ve masaüstü sanallaştırması

Sunucu ve masaüstü sanallaştırması, bilgi teknolojilerindeki mali ve operasyonel giderleri azaltmayı hedefleyen her bilgi teknolojileri stratejisinin zorunlu bir parçasıdır. Çoğu organizasyon sanal makinelerinde de, fiziksel sunucu ve masaüstü sisteminde kullanılan aynı anti-virüs çözümünü yapılandırır. Bu geleneksel anti-virüs çözümleri özellikle sanal mimarilere göre üretilmediği için boşa kaynak harcanması ve yönetimsel sorunlar gibi belirgin operasyonel sorunlara neden olabiliyor. Bunun yanında organizasyonun sanal makine kapasitelerini maksimize etme hedefine engel oluyor. Trend Micro Deep Security sanal makinelere göre tasarlandığı için sanal ortamlarda güvenlik sorunlarının önüne geçiyor.

Altyapı, depolama ve sanallaştırma çözümlerine odaklı Arnavutluk tabanlı bilgi teknolojileri danışmanlık şirketi ATEC'in Başkan Yardımcısı Sandy Cohn da konuyla ilgili açıklamasında, "Aracısız anti-malware konseptini seviyorum. Sunucuyu güncellemeler ve sistem taramalarıyla kullanılmaz hale getiren ve sürekli yönetilmek, ayarlanmak zorunda kalan bu geleneksel, sanal ortamlara uyumlu olmayan anti-virüs çözümlerine göre çok büyük bir adım. Trend Micro ve VMware sanal ortamda güvenliği yeni bir seviyeye taşıyor" dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları