Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan TSMC, çip sıkıntısını aşmak için yeni bir planı devreye sokuyor

Dünyanın en önemli çip üreticileri arasında yer alan TSMC, çip sıkıntısını aşmayı amaçlayan yeni planını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Çip devi, çip sıkıntılarını aşabilmek için yeni planını devreye sokuyor

Dünyanın en önemli çip üreticilerinden biri olan TSMC, Singapur hükümetiyle ülkede bir fabrika açma planlarını tartışıyor.

TSMC, Apple'ın A-serisi ve M-serisi işlemcilerinin yanı sıra AMD işlemcilerini üretmesiyle tanınıyor. Teknoloji devi ayrıca, ekran kartları ve güç yönetimi için de çipler üretiyor. Son dönemde yaşanan tedarik sorunları, son iki çeyrekte Apple'a zaten 6 milyar dolara mal oldu ve bu miktar 8 milyar dolara kadar çıkabilir.

Bir Wall Street Journal haberine göre, teorideki Singapur tesisi bu kritik çiplerden daha fazlasını üreterek sıkıntının giderilmesine yardımcı olacak. TSMC, bildirilene göre 7 ve 28 nanometre arasında çip üreten üretim hatlarının ne kadar uygulanabilir olacağını araştırıyor. Bu çipler, arabalar, akıllı telefonlar ve diğer cihazlar tarafından halihazırda kullanılan eski üretim teknolojisine dayanıyor.

Yeni tesis şu anda görüşme aşamasında ve henüz kesinleşmiş değil.

TSMC’nin başka bir ülkede yeni bir fabrika kurmak için başka sebepleri de var. Öncelikle, Çin ile giderek karmaşıklaşan ilişkisinden bağımsız olarak ve üretimini tek bir ülkeye bağlamadan daha kolay çalışmasını sağlayabilir. Ayrıca şirket, ABD’de de altı yeni tesis kurmayı planlıyor. Singapur’da bir tesis kurulması, şirketin küresel olarak çeşitlenmesine yardımcı olacaktır ve yaşayabileceği yerel sorunlara karşı ek bir savunma oluşturacaktır. Ayrıca bu ülkelerdeki yetenekli isimleri de kendine çekmesini kolaylaştırması beklenebilir.