Twitter'dan saldırgan mesajlarla mücadelede yeni yöntem: "Uyar ve değiştirt"

Twitter'da "Uyar ve Değiştir" dönemi başlıyor. Sosyal ağ devi, saldırgan içeriğe sahip yanıtları yazanları önce uyaracak, sonra da içeriği değiştirmeleri için teşvik edecek...

Twitter, kullanıcılarını uyarmaya başlıyor

Twitter, küfürlü veya saldırgan tweet'lerle mücadele etmek için yeterli çabayı göstermediği iddiası ile sıklıkla hükümet kurumları ve insan hakları aktivist gruplarının eleştirisi ile karşılaşıyor. Ancak mikro blog sitesi artık, Twitter'daki olası zararlı yanıtları engellemek için büyük bir adım atıyor gibi görünüyor.

Sızıntı kaynağı Mukul Sharma'nın söyleğine göre Twitter, kullanıcılarının potansiyel olarak zararlı veya rahatsız edici dil içeren yanıtları yayınlamadan önce incelemesine teşvik edecek yeni bir uyarı özelliği test ediyor. Twitter, bu uyarı ile birlikte duyguları incitebilecek veya zorbalığı teşvik edebilecek kelimeleri kaldırmaları veya değiştirmeleri için kullanıcılara bir düzenleme düğmesi de sunacak.

Uygulama ve çalışma sistemi henüz halka açık olmasa da, muhtemelen bazı kelimeler otomatik olarak saldırgan şeklinde etiketlenecek. Ancak kullanıcılar, yanıtlarının rahatsız edici olmadığını düşünürlerse mikro blog sitesine geri bildirim gönderebilecekler.

Bu karar ile Twitter, sosyal medya ihlallerini engellemeye yönelik daha proaktif bir yaklaşım benimsemeye çalışıyor. Twitter, istenmeyen dil içeren tweet'leri silmek yerine, ilk etapta kullanıcıları içeriği düzeltmeye teşvik edecek. Saldırgan yanıtları caydırmanın daha güvenilir bir yolu olarak da, belirli türde küfürlü bir dilin tweet'lenmesinin kullanıcıları hapse bile atabileceğini belirten bir uyarı görüntülemek olabilir.

Bilindiği gibi Twitter, kullanıcıların tweet'lerini yayınladıktan sonra yazım hatalarını düzeltmelerine izin vermeyi amaçlayan bir düzenleme düğmesini de test ediyor. Ancak bu haberde bahsi geçen düzenleme düğmesi tam olarak test edilen bu düğme ile aynı şey değil.

Twitter, son birkaç aydır belirli kullanıcılarla beğenmeme düğmesini test ediyor. Ancak şirket, halkın beğenmeme sayılarını görmesine izin vermeyeceğini açıkladı. Yani bu özellik Twitter'ın kullanıcıların ne tür içerik görmek istediğini anlamasına yardımcı olmak amacıyla sunuluyor…