Ubisoft sunucuları kapatacağını açıkladı, oyuncular soluğu mahkemede aldı

2014 yılında yayınlanan ve sadece çevrimiçi olarak oynanabilen oyunun hayranları, Ubisoft'un sunucuları kapatma kararı sonrasında şirkete toplu bir dava açmaya hazırlanıyor.

Ubisoft sunucuları kapatacağını açıkladı, oyuncular soluğu mahkemede aldı

Ubisoft, yalnızca çevrimiçi olarak oynanabilen yarış oyunu The Crew’u 2014 yılında piyasaya sürmüştü. Kısa süre önceyse, oyunun sunucularını Mart ayı sonunda kapatacağını duyurdu. Bu duyuru, başta YouTuber Ross Scott veya diğer adıyla Accursed Farms başta olmak üzere pek çok oyuncu tarafından tepkiyle karşılandı. Ve şimdi Scott, kapatma kararına karşı Ubisoft'a toplu bir dava açmayı düşünüyor.

PCGames’in bildirdiğine göre, 18 Ocak’ta yayınlanan bir videoda Scott, bu tür oyunların kapatılmasıyla ilgili haber yapmaktan “bıktığını” ve duruma yardımcı olmak için “bir şeyler yapmayı tercih edeceğini” belirtti. Scott, durumun aslında yasal işlem başlatmak için mükemmel bir senaryo olduğuna inanıyor ve daha sonra potansiyel olarak bir bağış toplama etkinliği başlatmadan önce, nasıl ilerleneceğine dair fikir üretmenin bir yolu olarak son videosunu yayınladığını söylüyor.

Scott, tüketiciyi koruma yasası yoluyla oyunun kapatılmasıyla ilgili yasal işlem başlatmanın iyi bir yolu olduğuna inanıyor. Önerdiği argüman, oyunun “abonelik olarak değil, kalıcı bir lisans kapsamında satıldığına” dayanıyor. Kendisi, bunun bir hizmet değil, bir mal satışı anlamına geleceğini ve bunun da yakında oyunun tüm değerini kaybetmesi demek olduğunu öne sürüyor.

Scott sözlerine şöyle devam ediyor: “Eğer kaybedersek ve bunu durdurma şansımız yoksa, bir yargıcın yüzümüze, video oyunları satın aldığımızda tüketici haklarımız olmadığını ve ödediğimiz para üzerinde hiçbir mülkiyetimiz olmadığını söylemesini istiyorum.”

Ayrıca Scott, eğer bu konuda söz hakkı varsa, Ubisoft’tan gelecek herhangi bir uzlaşma teklifini kabul etmeyeceğini, çünkü “aslında meselenin oyundan ve Ubisoft’tan daha büyük olduğunu” söyleyerek, kabul edeceği tek çözümün The Crew’u Ubisoft’tan başka bir destek almadan oynanabilir hale getirecek bir yama olduğunu ekliyor.

Scott’ın planından herhangi bir sonuç çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor ancak The Crew artık dijital olarak satın alınamıyor. Mevcut sahipleri ise oyunu 31 Mart’a kadar oynayabilecek.