USB-C bağlantısı, Android kullananların iPhone 15’e geçmesine neden olabilir

Yeni bir ankete göre iPhone 15'in USB-C bağlantı noktasına geçiş yapması, Android kullanıcılarının iPhone’a geçmeleri için etkili bir neden olabilir.

USB-C, Android kullananlarını iPhone 15’e geçirtebilir

iPhone 15 serisi, Lightning'in yerine USB-C şarj bağlantı noktalarına sahip ilk iPhone serisi olacak. Apple'ın, tüm akıllı telefon üreticilerini şarj için aynı bağlantı noktasını kullanmaya zorlayan Avrupa Birliği mevzuatının rolünü tam olarak kabul etmeden, USB-C'ye geçişin iPhone kullanıcılarına sağlayacağı faydalar hakkında büyük konuşmalar yapacağı kesin. Başka bir deyişle Apple, mecburen yaptığı bu geçişi, yine süslü sözlerle karşımıza çıkartacak.

iPhone 15'e geçiş için tek sebebin USB-C olmadığı kesin olsa da, şaşırtıcı bir şekilde yeni bir anket, USB-C geçişinin en önemli sebepler arasında yer aldığını gösteriyor. Ayrıca, Apple'ın USB-C'yi benimsemesi nedeniyle mevcut Android kullanıcıları da iPhone'a geçme eğiliminde olabilir.

SellCell, 1.000'den fazla iPhone kullanıcısına ve 1.000'den fazla Android kullanıcısına aynı soruları sorarak bir anket düzenledi. Şirket, iPhone sahiplerinin yaklaşık %63'ünün USB-C bağlantısı nedeniyle iPhone 15'e geçiş yapabileceğini söylediğini bildiriyor. Yükseltme yapacak olanların neredeyse %37'si bunu iPhone'lar, Mac'ler ve iPad'ler için tek bir şarj kablosu kullanabilecekleri için yapacaklarını söylüyor. Yüzde 30'luk bir kesim ise iPhone'ların Apple dışındaki şarj cihazlarıyla uyumlu olmasının hoşlarına gideceğini belirtiyor.

USB-C şarj cihazının kendilerini iPhone 15 satın almaya yönlendirmeyeceğini söyleyen kullanıcıların %38'inden fazlası mevcut iPhone'dan memnun olduklarını söyledi. Diğer %31'lik kesim ise yeni bağlantı noktasının, telefonu yükseltme kararlarını etkilemeyeceğini söylüyor.

Android tarafına bakıldığında, Android cihaz sahiplerinin %44'ünden fazlasının USB-C şarjı nedeniyle iPhone 15'i alacaklarını söylediği görülüyor. Bunların yaklaşık %36'sı yeni telefonların Apple dışındaki cihazlar tarafından kullanılan şarj cihazlarıyla uyumlu olmasının önemli bir etken olduğunuj söylüyor.

USB-C nedeniyle iPhone 15'e yükseltme yapmak istemeyen Android sahiplerinin yaklaşık %74'ü mevcut Android telefondan memnun olduklarını belirtiyor.

Genel olarak, Android tarafında yanıt verenlerin yalnızca %34'ü, telefonlarını yükselttiklerinde iPhone 15 satın alacaklarını söylemiş durumda.