Ve pes ettiler: "Apple ile kedi-fare oyunu oynamayı bırakıyoruz"

Mesajlaşma uygulaması Beeper, iMessage'ı Android'e getirme savaşında Apple'a karşı yenilgiyi kabul etmiş gibi görünüyor.

Ve pes ettiler: "Apple ile kedi-fare oyunu oynamayı bırakıyoruz"

Beeper ve Apple arasında bir süredir devam eden iMessage kavgası en sonunda Apple'ın zaferi ile bitiyor. Son gelen bilgilere göre Beeper Mini sohbet uygulaması, Apple'ın iMessage platformuna erişimi bir kez daha devre dışı bırakmasının ardından bir güncelleme daha yayınladı ve bunun yayınlanan son güncelleme olacağını söyledi. Beeper yayınladığı blog yazısında gezegendeki en büyük şirketle kedi-fare oyunu oynamayı bıraktığını yazdı.

Kısaca özet geçmek gerekirse; bu, iki şirket arasında Beeper Mini uygulamasının piyasaya sürülmesiyle başlayan ve bir ay süren bir savaş oldu. Beeper, bir yazılım açığı yoluyla Android cihazlara gerçek iMessage desteği sunuyordu. Ancak birkaç gün sonra, Apple'ın açığı engellemesinin ardından uygulama çalışmaz hale geldi. Bu durum Beeper'ın daha karmaşık düzeltmeler yapmasına yol açtı; bunlardan biri resmi bir Apple kimliği, diğeri ise bir Mac bilgisayar gerektiriyordu. Apple ise bunların hepsinin etrafından dolaşmanın yollarını buldu ve bu da ABD'li milletvekillerinin Adalet Bakanlığı'na bir soruşturma çağrısında bulunmasına neden oldu.

Beeper tarafından yayınlanan son çözüm ise mevcut mobil cihazınızı bir Mac veya eski bir iPhone ile eşleştirmeyi gerektiriyor. Tüm macOS sürümleri yazılım güncellemesini desteklemese de Beeper Cloud'a sahip Mac kullanıcıları basitçe güncelleme yapıp uygulamaya yeniden bağlanabiliyor.

Ayrıca, eski bir iPhone'u (6/6s/7/8/X) jailbreak yapabilir, iMessage kayıt kodu oluşturmak için Beeper'ın aracını yükleyebilir ve kodu girmek ve hizmete erişmek için en son Beeper Mini uygulamasına güncelleyebilirsiniz. Bununla birlikte şirket, bu görev için jailbreak edilmiş iPhone'lar kiralıyor ve satıyor. Zira bir iPhone'u jailbreak etmek yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabiliyor.

Apple bu son düzeltmeyi de engellerse Beeper Mini'nin işi tamamen bitecek gibi görünüyor. Ancak şirket yazılımı denemek isteyen diğer kişiler için açık kaynaklı hale getirdiğini duyurdu. Beeper iMessage entegrasyonundan vazgeçse de birincil sohbet uygulamasına tüm gücüyle odaklanmış durumda. Şirket, uygulamayı 2024 yılı boyunca "dünyadaki en iyi sohbet uygulaması" haline getirmek için çalışacağına söz veriyor.