Mini, elektrikli Aceman modelini, yanında tüylü bir arkadaşla birlikte tanıttı

Mini, ilk elektrikli premium crossover’ı olacağını söylediği yeni Aceman’i resmi olarak tanıttı. Aceman, piyasaya çıktığında yanında “tüylü bir dost” ile birlikte gelecek.

Mini, elektrikli Aceman modelini resmi olarak tanıttı

Mini, Pekin otomobil fuarında yeni elektrikli Aceman'i tanıttı. Bir hatchback ve SUV arasında yer alan model, Mini'nin söylediğine göre ilk elektrikli premium crossover olacak.

4 metre uzunluğu ve 1,75 metre genişliği ile modern standartlara göre kompakt dış boyutlara sahip olan araç, iç kısmında beş kişilik oturma alanı barındırıyor. Mini ürünlerinde alıştığımız gibi bu araçta da birkaç farklı motor seçeneği bulunuyor. Aracın "E" modeli 42,5 kWh bataryası, 186bhp elektrikli motoru ile 310km menzil ve 7,9sn 0-100km/h hızlanma süresine sahip. "SE" modeli ise 52,5kWg bataryası ve 221bhp elektrikli motoru ile bir adım daha ileri gidiyor, hızlanma süresini 0,8sn iyileştirirken menzili 405 kilometreye çıkarıyor.

Aracın iç kısmında kumaş kaplı ön panelin üzerinde yer alan 9,4 inçlik OLED ekran başrolü alıyor. Ayrıca araçta yerlerini korumayı başaran düğmeler, alışılan klasik görünümün devam etmesini sağlıyor.

Tüylü dostumuz Spike’a merhaba diyoruz

Bunların yanı sıra Mini, bu seri ile ilk defa kendi sesli asistanını da kullanmaya başlayacak. Bu sesli asistan, köpek Spike olarak sürücülere yardımcı olacak. Spike doğal konuşmayı anlayacak ve navigasyon, telefon, eğlence ve diğer pek çok otomobil işlevini yerine getirebilecek.

Aceman, elektrikli Cooper ile beraber Çin'de üretilecek ancak Mini, 2026, yılında üretimin bir kısmını Oxford'taki fabrikasına kaydırmayı planlıyor.