Ve Twitter dava açtı, dosyada kaka emojisi de var: Elon Musk'tan ilk tweet

Twitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını fesheden Elon Musk'a dava açtı... Twitter, şikayet dilekçesinde Musk'ın gerekçelerini bahane olarak nitelendirdi. Musk'tan ise dava haberleri sonrası ilk tweet geldi...

Ve Twitter dava açtı, dosyada kaka emojisi de var: Elon Musk'tan ilk tweet

Twitter Salı günü yaptığı açıklamada, Elon Musk'ı sosyal medya şirketinin 44 milyar dolarlık satın alımını tamamlamaya zorlamak için dava açtığını duyurdu.

Sosyal medya şirketi Twitter tarafından Delaware Chancery Mahkemesine yapılan şikayette, Musk, imzaladığı anlaşma artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için Twitter ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddetmekle suçlandı.

Dilekçe'de Musk'ın fesih için öne sürdüğü gerekçeler bahane olarak nitelendirildi ve iddiaların hiçbir dayanağı olmadığı savunuldu. Dilekçede ayrıca "Birleşme anlaşmasının imzalanmasından bu yana Musk, Twitter'ı ve anlaşmayı defalarca kötüleyerek Twitter için ticari risk ve hisse fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı" ifadesi yer aldı.

Dava, Musk'ın Twitter CEO'su Parag Agrawal'a yönelik bir kaka emojisi ve bir dizi mem içeren bir tweet de dahil olmak üzere şirketi "aşağılayan" bir dizi tweet'i detaylandırıyor.

OLASI SENARYOLAR NELER?

Twitter'ındavası, Elon Musk’ın satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından geliyor. Musk, twitter botlarını gerekçe göstermiş ve şirketin kendisine anlaşmayı değerlendirmek için ihtiyaç duyduğu bilgiyi vermediğini iddia etmişti.

Salı günü açılan dava uzun süreli bir yasal savaşın başlangıcını işaret ediyor.

CNBC'nin haberine göre hukuk uzmanları, anlaşmazlığın sonucunun tahmin edilemez olabileceğini söylüyor. Uzmanlar sonucun Musk’ı anlaşmayı tamamlamaya zorlama veya 1 milyar dolarlık bir ayrılık ücreti ödemeye zorlama; satın alma fiyatının yeniden müzakere edilmesi; Musk'ın hiçbir şey ödemeden çekip gitmesi gibi farklı senaryoları içerebileceğini söylüyor.

Guardian'ın haberine göre ise ihtimaller şöyle: Anlaşma, "özel performans maddesi" olarak adlandırılan bir hüküm içerdiğinden, mahkeme , Mayıs ayında güvence altına aldığını iddia ettiği finansmanı olduğu sürece Musk'ı şirketi satın almaya zorlayabilir. Musk'a anlaşmadan çekilme için 1 milyar dolar ödemesi emredilebilir. Veya SEC, Musk'ı Neuralink, Tesla ve SpaceX dahil olmak üzere yönettiği birkaç şirketten birinin veya daha fazlasının liderliğinden uzaklaştırmak da dahil olmak üzere ek cezalar uygulayabilir.

Elon Musk, Nisan ayında Twitter’ı hisse başına 54.20 dolara satın almayı planladığını duyurmuştu. Hisse salı kapanışında, Musk’ın teklifinden %37 daha düşük olarak hisse başına 34 doların biraz üzerinde işlem görüyordu.

Twitter, düşüşü kısmen Musk’ın eylemlerine bağlıyor, ancak diğer sosyal medya şirketleri de aynı dönemde hisse fiyatlarının düştüğünü gördü.

Twitter davasında, “Birleşme anlaşmasını imzaladıktan sonra Musk, Twitter’ı ve anlaşmayı defalarca kötüleyerek Twitter için ticari risk ve hisse fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı” dedi.

MUSK'TAN İLK TWEET

Elon Musk ise dava haberlerinin ardından twitter'dan “Ah ironi lol" mesajını paylaştı.

Elon Musk'ın fesih mektubunda, Twitter, kullanıcı verilerini teslim etmeyi reddetmekle suçlanmış; bunun Musk'ı ve SEC'i platformda bulunan "bot" veya spam hesaplarının sayısı konusunda yanılttığı belirtilmişti. Ayrıca Elon Musk'ın onayını almadan işten çıkarmalar ve kilit yöneticileri serbest bırakma kararları alındığı belirtilmişti. Musk'ın avukatları, bunların hepsinin anlaşmanın "ihlali" olduğunu iddia ediyor.