Vista SP2 MSDN'de: Ne zaman indireceğiz?

MS Vista SP2'yi MSDN'deki kayıtlı kullanıcılarına sundu. Peki ama bizler SP2'ye ne zaman ulaşacağız?

Vista SP2'den son haberler

Microsoft, bir yandan yakın zamanda piyasaya sürdüğü Windows 7 RC üzerinde çalışmaya devam ederken, diğer yandan da Vista için SP2 hazırladı. Şu anda MSDN'de yayınlan Vista SP2'nin RTM sürümünü öncelikli olarak geliştiricilere dağıtılıyor. Son halini ise ancak Haziran ayında halka açması bekleniyor. Fakat Microsoft bu tarihi daha erkene çekmek için çalışıyor, bunun sebebi ise Windows 7'nin resmi olarak satışa sunulmasından önce SP2 avantajı ile Vista satışlarını arttırabilmek.

Vista SP2 RTM her ne kadar sadece MSDN ve TechNet'teki kayıtlı kullanıcılara sunulmuş olsa da, çoktan torrent'e düştü bile. Pek çok Vista kullanıcısı SP2 RTM'yi torrent'ten indirerek sistemine yükledi.

SP2'nin en büyük özelliklerinden biri Blu-ray formatını ilk kez doğrudan destekliyor olması. Bunun yanı sıra Bluetooth 2.1, daha hızlı Wi-Fi ve daha çok TCP bağlantısı tanımlayabilme imkanı SP2'nin önemli yenilikleri arasında yer alıyor. Ayrıca FAT dosya sisteminin gelişmiş hali olan exFAT yine SP2'nin dikkat çeken eklentilerinden biri.

Okuyucu Yorumları