vivo, ZEISS iş birliğiyle tasarladığı V30 Pro kamerasının tüm detaylarını açıkladı

vivo'nun yakında piyasaya süreceği yeni akıllı telefonu V30 Pro hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Şirket, telefonda bulunan ve ZEISS iş birliğiyle tasarlanan kameranın sahip olduğu ZEISS stillerinin bazı görsellerini paylaştı.

vivo, ZEISS iş birliğiyle tasarladığı V30 Pro kamerasının tüm detaylarını açıkladı

Çinli akıllı telefon üreticisi vivo, yeni piyasaya süreceği V30 Pro'daki ZEISS ortaklığıyla tasarlanan kamerası hakkında yeni detaylar paylaştı.

V30 Pro, 50 megapiksel birincil ve 50 MP portre kameraya sahip. vivo, Sony IMX816 Sensör kullanan ZEISS ortak tasarımı kameranın, ZEISS görüntüleme sistemiyle farklı koşullar için birden fazla çekim stiline sahip olduğunu belirtiyor.

İşte farklı koşullara uygun çekimler için V30 pro'da bulunan çeşitli ZEISS stilleri:

ZEISS Cine-flare Portre: Filmlerde görülen efekti simüle eden mod, arka planda güçlü bir ışık kaynağı altında, ZEISS sinema lenslerinin parlama efekti simülasyonuyla bir parlama oluşturabiliyor.

ZEISS Sinematik Bokeh: Oval şekilli bokeh modu, 2,39:1 en boy oranında fotoğraflar çekerken, görüntüye sinematik bir tema vermeyi amaçlıyor.

ZEISS Biotar Bokeh: Dış mekanlar için daha uygun olan efekt, keskin kenarlara sahip zeytin şekilli ışık patlamaları ve merkezden kenarlara doğru kedi gözü efekti sunuyor.

ZEISS Planar Bokeh: Bu mod ise yatay benekli ışık kaynakları ile bir bokeh efekti yaratabiliyor.

ZEISS Distagon Bokeh: Distagon Tarzı Bokeh, fotoğraflara altıgen şekillerde bokeh efekti vermeyi sağlıyor.

ZEISS Sonnar Bokeh: Arka planı tamamen bulanıklaştıran bu mod, vivo'ya göre arka plana kremamsı bir bokeh efekti veriyor.

Kamera özellikleri dışında telefon, MediaTek’in Dimensity 8200 yonga setini kullanıyor. Yonga setine ise 8 ya da 12 GB RAM varyantları eşlik ediyor. Dahili depolama alanında da 2 farklı seçenek sunan V30 Pro, 8 GB/256 GB veya 12 GB/512 GB şeklinde tercih edilebiliyor. Ekran tarafında 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip V30 Pro'nun FHD çözünürlükteki ekranının yenilenme hızı 120 Hz. Telefonun maksimum parlaklığı ise 2800 nit.