Beklenen güncelleme geldi: WhatsApp, artık Windows üzerinde telefonsuz da kullanılabiliyor...

WhatsApp'a beklenen güncelleme geldi: WhatsApp, artık Windows uygulaması üzerinde telefonsuz da kullanılabiliyor...

WhatsApp, artık Windows üzerinde telefonsuz da kullanılabiliyor

WhatsApp'ın Windows'taki yeni uygulaması, artık mesaj göndermek, almak ve eşleştirmek için telefonunuzun bağlı kalmasını gerektirmiyor. WhatsApp'ın sitesinde yapılan bir güncellemede açıklanana göre, yenilenen Windows uygulamasının beta sürümü artık kullanılabiliyor ve Microsoft Store'dan indirilebiliyor.

Windows kullanıcıları, daha önceleri WhatsApp'ın web tabanlı masaüstü uygulamasını indirmek veya web tarayıcılarından mesajlaşma servisine erişmek zorundaydı. WhatsApp'ın açıkladığı üzere yeni uygulama Windows üzerinde doğal olarak çalıştığı için uygulamayı daha hızlı ve daha duyarlı hale getirecektir.

Yeniden tasarlanan WhatsApp, uygulamanın önceki sürümüne kıyasla biraz daha temiz bir arayüze sahip, ancak büyük bir fark görülmüyor. En büyük değişikliğin, mesajları telefonunuzla masaüstü uygulaması arasında eşleştirmek için artık telefonunuzu çevrimiçi durumda tutmanızın gerekmemesi olduğunu söyleyebiliriz. WhatsApp’ın söylediğine göre, şu anda macOS için de yerel bir uygulama üzerinde çalışılıyor.

WhatsApp'ın çoklu cihaz özelliği artık tam olarak kullanıma sunuldu ve beta sürümünden çıktı. Bu özellik sayesinde, uçtan uca şifreleme güvenliği korurken, telefonunuza ihtiyaç duymadan WhatsApp hesabınıza dört adede kadar cihazı bağlamanız mümkün oluyor.

Nisan ayında WABetaInfo, WhatsApp'ın Android'deki beta sürümünden, platformun yakında tabletler için çoklu cihaz desteği ekleyebileceğini gösteren bir ekran görüntüsü bulmuştu. Şu anda WhatsApp yalnızca bilgisayarları hesabınıza bağlamanıza izin veriyor, bu nedenle tabletler (veya belki ek bir telefon) için destek eklenmesinin mantıklı olacağı söylenebilir.

Yine de, bağlantılı cihazları kullanmanın bazı sınırlamaları da bulunuyor. Örneğin, birincil cihazınız olarak bir iPhone kullanıyorsanız sohbetleri temizleyemez veya silemezsiniz. Ayrıca WhatsApp web'den bağlantı önizlemeli mesajlar gönderemez, WhatsApp'ın "çok eski bir sürümünü" kullanan birine mesaj gönderemez veya onları arayamaz ve ayrıca canlı konumlarını görüntüleyemezsiniz.