WhatsApp gruplarından kimse fark etmeden, sessizce ayrılmak artık mümkün olacak

WhatsApp, diğer katılımcılardan çekindiği için bir gruptan ayrılamayan kullanıcıları için can simidi olacak yeni bir özelliği duyurdu.

WhatsApp’ta “gruptan sıvışma” dönemi başlıyor

WhatsApp, mesaj silme süresinin artırmasının hemen ardından, bir yenilik için daha hazırlanıyor. Artık kullanıcılar, başkalarına haber vermeden grup sohbetlerinden ayrılabilecek. Şu anda, bir WhatsApp grubundan çıkmak, sohbetteki herkes siz ayrıldığınızda bilgilendirildiği için çok da kolay yapılabilen bir şey değil. Zira kimseye fark ettirmeden bir gruptan ayrılmanın şimdiye dek bir yolu yoktu.

Ancak yakında, biri ayrıldığında gruptaki herkese bildirimde bulunmak yerine, yalnızca yöneticiler bilgilendirilecek. Özellik, bu ay tüm WhatsApp kullanıcılarına yayılmaya başlayacak.

Bu yenilik, WhatsApp’ın gizliliği artırmak için aldığı bir dizi önlemin bir parçası. Firma tarafından duyurulan başka bir araç, kullanıcıların çevrimiçi olduklarını görmemeleri için kullanıcıların varlıklarını gizlemelerine izin verecek. WhatsApp ayrıca, kişilerin ilk açıldıktan sonra tekrar erişilemeyen "Bir Kez Görüntüle" mesajlarının ekran görüntüsünü almasını engelleyen bir ayarı da test ediyor.

WhatsApp'ın sahibi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg Salı günü bir Facebook gönderisinde, "mesajlarınızı korumanın ve yüz yüze görüşmeler kadar özel ve güvenli tutmanın yeni yollarını geliştirmeye devam edeceğini" söyledi. WhatsApp ürün müdürü Ami Vora ise, yaptığı açıklamada, "WhatsApp'ta, insanların mesajları üzerinde daha fazla kontrol ve mahremiyete sahip olmalarını sağlayan ürün özellikleri oluşturmaya odaklanıyoruz" dedi.