WhatsApp, Windows'un ardından şimdi de gözünü macOS'a dikmiş gibi görünüyor

Geçtiğimiz günlerde yeni yeteneklerle Windows için güncellenen WhatsApp, şimdi de hedefine macOS kullanıcılarını oturttu.

WhatsApp'tan bir müjde de MacOS kullanıcılarına geldi

WhatsApp, Windows 11 için masaüstü uygulamasını yeni yeteneklerle yeniledikten hemen sonra, şimdi de gündemine Apple'ın macOS'unu almış gibi görünüyor.

WABetaInfo'nun söylediğine göre artık, Android telefonları da bir iPhone gibi macOS'taki WhatsApp Masaüstü'ne bağlayabilecek ve birden fazla cihaz özelliğinin kullanılmasına izin verebileceksiniz. Bu, akıllı telefonunuzun açık olmasından bağımsız olarak mesajlarınızı görebilmenizi sağlıyor.

Windows 11 için WhatsApp Masaüstü'nün yeniden tasarlanmasından sonra geride kalmış hissedebilecek macOS kullanıcıları için bunun iyi bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Haziran ayında düzenlenecek WWDC ile beraber, Mac kullanıcıları için bu haberin kesinlik kazanmasını bekliyoruz.

Bir zamanlar kişisel zevklerinize ve arkadaşlarınıza bağlı olarak MSN Messenger, AIM veya Adium gibi çeşitli uygulamaları yükleyerek bilgisayarınızdan sohbet edebiliyordunuz. Ancak 2008'de Apple'ın App Store'u ile başlayarak uygulamaların yükselişiyle, WhatsApp yavaş yavaş web tarayıcınız ve yakın zamanda Apple Watch gibi diğer cihazlar ve uygulamalar üzerinde kullanılabilir olacak kadar yükseldi.

Meta'nın mesajlaşma uygulaması, MSN Messenger gibi dizüstü bilgisayar ve PC üzerinde de erişilebilir olmak istiyor. Windows 11'deki masaüstü uygulaması, arkadaşlarınıza gif gönderebilmenin yanı sıra mesaj tepkileri, video ve sesli aramalar gibi çeşitli özellikler sunuyor.