WhatsApp, Mark Zuckerberg'e göre mesajlaşma uygulaması için "büyük bir evrimi" temsil eden bir güncellemeye hazırlanıyor

WhatsApp grup sohbetlerini değiştirip “Topluluklar” adı altında kullanıma sunmak ve bu işlevi Facebook, Instagram ve Messenger’a doğru genişletmek istiyor...

WhatsApp, Zuckerberg'e göre "büyük bir evrimi" temsil eden bir güncellemeye hazırlanıyor

WhatsApp, Mark Zuckerberg'e göre mesajlaşma uygulaması için "büyük bir evrimi" temsil eden bir güncelleme olan “Topluluklar” ile denemeler yapmaya başlıyor. Bu yeni özelliğin yayınlanmamış bir sürümü ilk olarak geçen yıl görüldü, ancak şirket bu güncellemenin varlığını şimdiye kadar doğrulamamıştı.

WhatsApp bir blog gönderisinde Toplulukların kullanıcıların farklı grup sohbetlerini tek bir şemsiye altında toplamasına imkân vereceğini açıkladı. Bu şekilde, bütün topluluğa gönderilen mesajları alabilecekler ve küçük tartışma gruplarında kendileri için önemli olan mesajları biriktirebilecekler.

Şirket, bu grupların tam olarak nasıl oluşturulacağıyla ilgili ayrıntıları paylaşmadı, ancak bir sözcü, kullanıcıların şu anda WhatsApp tarafından sunulan sohbet özelliklerinin ötesinde iletişim kurmaları için "birbirine bağlı gruplara" daha fazla seçeneğe sahip olacaklarını açıkladı. WhatsApp bu özelliği bu yıl içinde “belirli ülkelerde” test etmeye başlayacak, ancak sonunda onu küresel olarak kullanıma sunacak.