Google milyar doları kim için gözden çıkardı?

Söylentilere göre Google, internetin en önemli servislerinden biri için 1 milyar doları hazırladı!

Google alışverişte!

Son zamanlarda adı etrafta en çok duyulan online hizmetlerden biri olan Twitter, dev firmaların yakın takibinde. Bundan sadece birkaç ay önce Facebook, Twitter için yarım milyar dolarlık bir teklif yapmıştı fakat teklif geri çevrilmişti. Fakat kısa süre önce bu kez Google'ın Twitter'ı satın almak için ciddi bir teklif yapmaya hazırlandığı söylentileri ortaya çıktı. Daha önce YouTube'u ve Twitter'ın kurucularından Evan Williams'tan PyraLabs'i de satın almış olan Google'ın Twitter için 1 milyar doları gözden çıkarttığı söyleniyor.

Twitter'ın yakın zamanda başlattığı arama özelliği, sistemi basit bir hızlı haberleşme modelinden fazlasını sunacak şekilde değiştirmeye başladı. İnsanlar artık, diğer kullanıcıların yazdığı kısa haberleri Twitter üzerinden arıyor, firmalar kullanıcıların ürün veya hizmeti hakkındaki görüşlerini buradan takip etmeye başlıyor. Her ne kadar ülkemizde bu derece yaygın olmasa da, yurtdışında, özellikle de ABD'de Twitter haber alış verişi alışkanlığını değiştirmeye başladı bile. İşte bu durum, iş modeli internetten arama üzerine kurulu olan Google'ın Twitter'a ilgisini açıklamaya yeterli.

Söylentilere göre Google Twitter'a bir teklif yaptı bile. Google'ın kapıyı nakit 250 milyon dolardan açtığı, fakat devam eden görüşmelerde bu rakamın çok daha yukarı çıkmasının mümkün olduğu iddia ediliyor. Google bu iddiayı yalanlarken Twitter'ın kurucularından Biz Stone; "Twitter'ın farklı şirketlerle düzenli olarak, değişik konulada görüşüyor olması kimse için sürpriz olmamalı" dedi.

Okuyucu Yorumları