WhatsApp, Ödeme Bilgisini Facebook'la paylaşıyor!

WhatsApp'ın gözü kapalı kabul ettiğimiz kullanım şartlarında yer alan bazı satırlar, sizi de endişelendirmeli!

WhatsApp, Facebook'la paylaşıyor!

Gizlilik, son zamanlarda internet ve telefon kullanıcılarının en çok endişe duyduğu konu haline geldi. Facebook, şu sıralar Cambridge Analytica skandalıyla ilgili hesap vermekle meşgulken, WhatsApp ödeme bilgilerinin Facebook ile paylaşıldığına dair yeni bir rapor daha ortaya çıktı.

WhatsApp'ın kullanım ve hizmet şartları incelendiğinde bol miktarda verinin Facebook ile paylaşıldığı anlaşılıyor. WhatsApp'tan bir yetkili, uygulamanın çok az veri topladığını ve her mesajın uçtan uca şifrelendiğini vurguluyor. Yetkiliye göre WhatsApp, mesajlarınızın izini sürmüyor.

Bununla birlikte kiminle, hangi sıklıkta konuştuğunuzun izi sürülebiliyor. Yeni bir keşif ise WhatsApp'ın Hindistan'da kullanıma açtığı UPI ödeme desteğiyle ilgili. Bu işlev, kullanıcıların birbirlerinin banka hesabına para göndermelerini sağlıyor. WhatsApp üzerinden gönderilen para öncelikle Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları tarafından, daha sonra UPI tarafından işleniyor.

WhatsApp'ın kullanım şartları yakından incelendiğinde ödeme bilgilerinizin sizi korumak üzere "Facebook dahil olmak üzere üçüncü partilerle paylaşılabileceği" belirtiliyor. Verinizin paylaşılması, onun kötüye kullanılacağı anlamına gelmiyor ancak yine de bu satırları göz ardı etmemekte fayda var.

Okuyucu Yorumları