WhatsApp, resim içinde resim özelliğini test ediyor

WhatsApp, uygulama içinde video izleme deneyimini geliştirecek yeni bir resim içinde resim özelliği için çalışıyor.

WhatsApp, resim içinde resim özelliğini test ediyor

WhatsApp, anlık mesajlaşma uygulamasında video izleme deneyimini geliştirmek amacıyla videolar için yeni bir resim içinde resim modu üzerinde çalışıyor. WABetaInfo, geliştirilmekte olan bu özelliği iOS 24.6.10.74 sürümü için WhatsApp beta’da keşfetti.

Bir ekran görüntüsü, WhatsApp’ta resim içinde resim modunun, uygulamanın bazı bölümlerinde gezinirken videoları küçük bir açılır pencerede izlemenize izin vereceğini gösteriyor. WhatsApp üzerinde şu anda da bir resim içinde resim modu var ama video görüşmeleri sırasında kullanılabiliyor.

WABetaInfo

Resim içinde resim modu, rakip mesajlaşma platformu Telegram’da da yer alıyor ve oynatıcı penceresini yeniden boyutlandırmak için çekerek sürükleyebiliyorsunuz. Benzer yetenekler, cihazınızı kullanırken video izlemeye devam edebileceğiniz YouTube ve Netflix gibi video akışı uygulamalarında da bulunuyor.

Ancak web sitesi, mevcut geliştirme sürümünde şimdilik sadece uygulama içindeki videolar için resim içinde resim modunun kullanılabildiğini belirtiyor ve WhatsApp’ın ileride kullanımı genişletebileceğini ekliyor.

Bu yeni özellik, Meta’nın sahibi olduğu şirketin, ekranın kenarına iki kez dokunarak videoları ileri ve geri atlama özelliğini sunmaya başlamasından kısa bir süre sonra sunuluyor. Ayrıca WhatsApp, kişilere hızlı bir şekilde erişebilmek için kullanılabilecek bir Sık Kullanılanlar özelliği üzerinde de çalışıyor. Test kullanıcılarının kullanımına sunulan özellik, önemli kişileri Sık Kullanılanlar olarak belirlemenize ve tercihinize göre yeniden düzenlemenize olanak tanıyor.

Aynı zamanda WhatsApp, medyalar için varsayılan yükleme kalitesini ayarlama seçeneklerini ve anlık mesajlaşma uygulamasında DMA düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla üçüncü taraf sohbetlerini destekleme seçeneklerini de desteklemeye hazırlanıyor. Kısa bir süre önce ortaya çıkan bir video, gelecekteki bir güncellemenin parçası olarak yayınlandığında özelliğin ilk katılım sürecinin nasıl çalışabileceğine dair ipuçları veriyordu.