WhatsApp'ta Yeni Tehlike: "Güzel Yabancılar" ve Kargo Takibi Mesajları!

WhatsApp, dolandırıcıların yuvası haline gelmeye başladı. Yeni tuzaklar, kargo mesajları veya "güzel yabancılarla" tanışma vaadi ile kuruluyor!

WhatsApp'ta bu mesajlara dikkat!

Uzmanlar, siber suçluların kimlik bilgilerini çalmak için WhatsApp üzerinden yeni tipte saldırılar düzenlediğini belirtiyor. Kaspersky tarafından yayınlanan bir rapor, özellikle çevrimiçi alışverişlerle ilgili olarak, teslimat firmalarından geldiği iddia edilen mesajları açarken ve bu numaralarla etkileşim kurarken dikkatli olunması gerektiğini söylüyor, zira karşınızdaki kişi bir dolandırıcı olabilir.

Kaspersky'de Kıdemli Web İçeriği Analisti Tatyana Shcherbakova, "Geçmişte olduğu gibi, saldırganların para ve kimlik bilgilerini çalmak için yeni trendlerden ve kesintilerden yararlandığını görüyoruz. Anında mesajlaşma uygulamalarının kullanımının artması da bu planın bir parçası. Pandemi sırasında posta teslimiyle ilgili çıkan sorunlar, bu konuda dolandırıcılara bir fırsat sağlıyor" diyor ve ekliyor: "Spam ve kimlik avı şemaları, insan duyguları üzerinde çalıştıkları için başarılı saldırılar başlatmanın en etkili yollarından. Kullanıcıların yapabileceği en iyi şey, beklenmedik e-postalara şüpheyle yaklaşmak ve herhangi bir e-posta ekini veya bağlantısını tıklarken çok dikkatli olmaktır."

WhatsApp üzerinde ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık tip de, kullanıcılara "güzel yabancılarla" WhatsApp sohbetlerine katılmaları için gönderilen davetler. Ancak bağlantıya tıklandığında, bunun yerine, giriş bilgilerinin çalındığı sahte bir Facebook giriş sayfasına yönlendirme yapılıyor.

Okuyucu Yorumları