WhatsApp'a bir yapay zeka özelliği daha geliyor

WhatsApp, yapay zeka kullanarak profil fotoğrafları oluşturmanızı sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp'a bir yapay zeka özelliği daha geliyor

WhatsApp'ın geliştirilmekte olan yeni bir özelliği, yapay zeka kullanarak profil fotoğrafları oluşturmanıza olanak tanıyacak.

WABetaInfo, Google Play Beta Programı aracılığıyla kullanıma sunulan Android v2.24.11.17'nin WhatsApp beta sürümünde yapay zeka profil fotoğraflarıyla ilgili bir özellik olduğunu açıkladı. Web sitesi tarafından paylaşılan özelliğin ekran görüntüsüne göre, anlık mesajlaşma uygulamasına metin komutları vererek oluşturmak istediğiniz profil resminin türünü tanımlayabiliyorsunuz. Bu özellik, kişilik, ilgi alanları ve ruh halini yansıtan, kişiselleştirilmiş profil fotoğrafları oluşturmaya imkan tanıyor.

Web sitesi, özelliğin bir avantajının da kötü niyetli kişilerin kötüye kullanımını önlemek için gerçek fotoğraflar yerine yapay zeka tarafından oluşturulan profil fotoğraflarını WhatsApp'ta paylaşabilmeniz olduğunu belirtiyor. Ancak özellik, şu anda geliştirilme aşamasında ve beta test kullanıcıları tarafından kullanılamıyor.

Bu özellik elbette WhatsApp'ın ilk yapay zeka destekli özelliği değil. Bunun dışında yapay zeka çıkartmaları gibi sohbet uygulamasının birçok yapay zeka destekli özelliği bulunuyor. Bunlardan biri olan ve şu anda sınırlı bölgelerde kullanılabilen Meta AI sohbet robotu, çeşitli konularda bilgi almak, önerilerde bulunmak ve metin açıklamalarına dayalı özgün görüntüler oluşturmak için grup sohbetlerinde bir asistan olarak çalışıyor.

Meta'nın sahip olduğu mesajlaşma platformu, yenilenmiş bir Durum güncellemeleri kullanıcı arayüzü, okunmamış mesaj sayısını temizleme, Topluluk grup sohbetlerini gizleme, son zamanlarda kimin çevrimiçi olduğunu gösterme, uygulama içi çevirici, çevrimdışı dosya aktarımı ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi başka özellik üzerinde çalışıyor.