WhatsApp'ı aynı anda iki farklı telefonda veya bir tablette kullanmak: Çok yakında hayal olmaktan çıkabilir...

Ortaya çıkan yeni sızıntılara bakılırsa, çok yakında WhatsApp'ı aynı anda birden fazla telefon ve tablette kullanmamız mümkün olabilir.

WhatsApp'ı aynı anda iki farklı telefonda kullanmak: Çok yakında hayal olmaktan çıkabilir...

WABetaInfo sitesi tarafından WhatsApp’ın beta sürümünde fark edilen bir ekrana göre uygulama, bir kullanıcının aynı anda birden fazla telefonda veya bir telefon ve tablette aynı hesapla sohbet etmelerine izin verecek bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Ekran, ana telefonunuzla bir kod tarayarak kullandığınız cihazı "refakatçi" olarak kaydettirmek için talimatlar gösteriyor, ancak şu anda taranacak bir kod bulunmuyor.

Önceki beta sürümünde bulunan bir ekran, cihazların uçtan uca şifrelenmiş olsalar bile son mesajları senkronize etme yeteneğine sahip olabileceğini göstermişti. Kullanıcılara WhatsApp'ı başka bir cihazda nasıl kullanacaklarını bildiren "Cihazı Refakatçi Olarak Kaydet" ekranıyla beraber bu ekran, bu özelliğin üzerinde çalışıldığını destekliyor gibi gözüküyor.

Her iki ekran da uygulamanın Android sürümünde bulundu. Şu anda, eğer sunulursa bu özelliğin iOS'ta da kullanılabilir olup olmayacağı belli değil, ancak geçmiş örneklere bakıldığında iOS’un geride bırakılmayacağı tahmin edilebilir.

WhatsApp, şu anda yalnızca bilgisayarları ikincil cihaz olarak kullanmayı destekleyen Bağlantılı Cihazlar özelliği aracılığıyla hesabınızın birden fazla cihazda kullanılmasını teknik olarak destekliyor. Yani bu özelliğin hem iOS hem de Android'de kullanılmasını engelleyecek bir sorunun olmaması lazım.

WhatsApp, Bağlantılı Cihazları Kasım 2021'de herkese açık bir beta olarak sundu ve sonrasında daha fazla geliştirme ekledi. Ancak Bağlantılı Cihazlar masaüstü kullanıcıları için kullanışlı olsa da, ikincil akıllı telefonları veya tabletleri olanlar için çok anlam ifade etmeyebilir.