Win 8 beta daha kişiselleştirilebilir olacak!

Windows 8'i kendinize göre değiştirmeniz o kadar kolay olacak ki... İşte tüm detaylar...

Size özel bir Windows 8!

Windows 8'in beta sürümü önümüzdeki ay yayınlandığında, geliştirici-önizleme sürümünde görmediğimiz bir takım özelliklere sahip olacak. Bunlar arasında Metro uygulamalarını kapatabilme, yeşil Metro arayüzü arka planını değiştirebilme, jestler yoluyla çeşitli işlevlere erişebilme gibi yenilikler bulunuyor.

Ancak Windows 8 iletişim direktörü Chris Flores'ın TechRadar'a ilettiği bilgilere göre Metro arayüzünün arka planında bir fotoğraf kullanmak, pek uygun olmayabilir. Zira Metro arayüzünün arkasında bir fotoğraf kullandığınızda, fotoğrafın uzatılması gerekiyor ve çok sayıda döşemeyi içine alması gerekebiliyor.

Metro arayüzünde bir arka plan fotoğrafı kullanmak yerine 8 tane farklı stilden birini seçmemize izin verilecek (bu sayı ileriki yapılarda artırılabilir). Seçtiğiniz arka plan resmi, aynı zamanda Metro arayüzündeki vurgu rengi olarak kullanılacaktır (daha önce Metro'nun yeşil rengini gördüğünüz her yerde).

Ekrana dokunmadan daha fazla denetim

Ekrana dokunmadan daha fazla denetim
Döşemelerden uzaklaşarak onları gruplar halinde görebiilmeniz mümkün

Fare kullanıcıları ise artık ekrana dokunmadan daha fazla denetime sahip olabiliyorlar. Farenizin çarkını kullanarak metro arayüzü içerisinde dolaşmanız mümkün.

Döşemelerden uzaklaştığınızda ise döşemele gruplarını yeniden adlandırabiliyor, taşıyabiliyor, ekranınızın sağ alt tarafına tıklayarak en sondaki döşemelere hızla ulaşabiliyorsunuz. Sağ altta gösterilen simge sayesinde bunu hatırlamanıza da gerek olmuyor.

Sol alttaki Windows bayrağına tıkladığınızda ise Windows masaüstüne geçiyorsunuz. Metro stili bir uygulama açıkken fareyi sol üst tarafa taşıdığınızda, Windows yığınındaki sonraki uygulamaya ait küçük resmi görüyorsunuz. Farenizin çarkını döndürerek küçük resimler arasında dolaşmanız, tıklayarak istediğiniz uygulamaya geçmeniz mümkün.

Döşemelerden uzaklaşarak onları gruplar halinde görebiilmeniz mümkün

Metro uygulamalarını kapatma hareketi

Metro uygulamalarını kapatma hareketi

Metro uygulamalarını Görev Yöneticisini kullanmadan kapatmak için de artık bir hareket var. Metro uygulamaları, siz onları görmedikçe kaynaklarınızı tüketmiyorlar. Ancak bir uygulamayı küçük resimler arasında görmek istemiyorsanız, parmağınızı ekranın üst çerçevesinden aşağı doğru sürükleyin.

Parmağınız ekranın ortasına geldiğinde uygulama küçük bir resim olarak gösterilir. Bu resmi ekranın altına sürüklediğinizde uygulama kapanır. Bu hareketler, fare ile de hemen hemen aynı şekilde çalışıyor.

Okuyucu Yorumları