Windows 10 Dosya Gezgini, Yenileniyor mu?

Microsoft, yeni bir dedikoduya göre Dosya Gezgini'nin görünümünde önemli değişikler yapmayı planlıyor!

Windows 10'da yenilik iddiası!

Güvenilirliği tartışmalı yeni bir dedikoduya göre Windows 10, gelecek sene görünümünde önemli değişiklikler yaşayacak. Söylentiye göre Fluent Design, Dosya Gezgini'ne dokunacak ve dosya yöneticisinin hem görünümünü, hem de işlevlerini değiştirecek.

Windows 10 Dosya Gezgini, Yenileniyor mu?

İtalyanca teknoloji sitesi HTNovo'ya göre yenilenen arayüz, 2020'nin ilk yarısında bir güncellemeyle gelecek. Bu doğruysa yeni arayüzü bu seneki ön izleme sürümlerinde de göreceğiz demektir. Rapora göre Fluent Design sadece Dosya Gezgini'ni değil, kullanıcının Microsoft hesabına bağlı çeşitli uygulamaları ve hizmetleri de etkileyecek. Bunların hangileri olacağı ise açıkça söylenmiyor.

HTNovo, Sets işlevinin yeniden ufukta göründüğünü ve Windows 10'un ön izleme sürümlerine geri döneceğini söylüyor. Bununla birlikte raporda bazı sorunlar var. Örneğin Dosya Gezgini'nin yeni tasarımı için paylaşılan görseller, daha önce Michael West'in hazırladığı konseptlere benziyor. West'in "Microsoft içerisinde" bir tasarımcı olduğu iddia edilmişti. Bununla birlikte West, aslında bir MVP (belirli bir alanda, Microsoft dışından büyük katkılar yapanlara verilen bir unvan).

Yani görüntüler, Microsoft'tan bir çalışana ait değil ve Dosya Gezgini'nin geleceğini yansıtmıyor olabilir. Resimler sadece gelecekte oluşacak arayüzün bir "temsili" olarak eklenmiş de olabilir, ancak makale böyle bir şey söylemiyor ve bu haliyle yanıltıcı görünüyor.

Bu nedenle bu yeni söylenti, bize biraz şüpheli göründü. Yine de Sets gerçekten de geri gelebilir ve Fluent Design'ın tüm Windows 10'a yayılması kulağa saçma gelmiyor. Microsoft gerçekten bu çekirdek öğelerde değişiklik yapmayı planlıyorsa, bunun heyecan verici olacağından şüphe yok. Dosya Gezgini, yakın zamanda "koyu tema" işlevine kavuşmuştu. Şimdilik bir miktar umutla beklemek, yapılacak en iyi şey gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları