Windows 10 Mobile yapı 10512 yayınlandı

Microsoft, Windows 10 Mobile için yeni bir yapı daha yayınladı. İşte yenilikler ve değişiklikler...

Windows 10 Mobile güncellendi

Dün yayınladığımız haberde, Windows 10 Mobile için yeni yapının sızdığından ve çok yakında yayınlanacağından bahsetmiştik. Bu haberin üzerinden çok geçmeden Microsoft, Windows 10 Mobile için yapı 10512 güncellemesini yayınladı. Yeni yapı performans iyileştirmelerinin yanı sıra arayüz değişiklikleri ve hata düzeltmelerini içeriyor.

Önemli arayüz değişikliklerin biri de Windows Fotoğraflar (Windows Photos) uygulaması içinden kilit ekranı ve arka plan görüntülerini ayarlayabilme özelliği oldu. Daha önce kilit ekranı veya telefon ana ekranında görünen fotoğrafları değiştirmek için mobil cihazın ayarlar bölümüne girilmesi gerekiyordu. Bu işlem artık fotoğrafların saklandığı uygulama içerisinden doğrudan yapılabilecek.

Bazı kullanıcılar SD kart üzerinden uygulama yüklenmesine izin verilmediği şeklinde bir hata bildirmişti. Microsoft şimdi bu sorunun da düzeltildiğini söylüyor.

Diğer hata düzeltmeleri ise kamera ve kısa mesajlarla ilgili. Microsoft, telefon kilitliyken kamera uygulamasını başlatma ve kullanıcıların gelen SMS'ler için bildirim almama sorununu düzelttiğini açıkladı. Şirket ayrıca bazı cihazlardaki telefon görüşmesi sonlandıktan sonra ortaya çıkan dokunmatik ekran algılama problemini ortadan kaldırdığını belirtiyor.

Windows 10 Mobile'ın Eylül ayında hazır olacağı söyleniyordu Ancak gelen son haberler işletim sisteminin Kasım ayına sarkabileceği yönünde. Tüm bu rivayetlere rağmen Microsoft yetkilisi Joe Belfiore geçtiğimiz günlerde gazetecilere verdiği bir demeçte işletim sisteminin önemli ölçüde tamamlandığını söylemişti.

Bildiğimiz tek şey Windows 10 Mobile işletim sistemine ilk olarak Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930 cihazlarının kavuşacak olduğu...

Okuyucu Yorumları