Windows 10, USB 3.1 Type C desteğiyle gelecek

Windows 10'un, yeni nesil USB bağlantısı ile ilgili önemli bir müjdesi var!

Windows 10'dan USB müjdesi!

Microsoft'un yeniden düzenlediği WinHec konferansı, bizlere Windows 10'la ilgili yeni ipuçları sundu. WinHEC'de düzenlenen oturumlardan biri, Windows 10'un USB bağlantısı konusunda sunacağı destek hakkındaydı.

"Windows 10'da yeni USB bağlanabilirlik senaryolarını etkinleştirmek" adlı oturumda Windows 10'un USB 3.1 Type-C ve USB Dual Role desteği sunacağı anlaşıldı. Oturumla ilgili açıklama metni şöyleydi:

"Windows 10, telefonların USB çevrebirimleriyle etkileşim kurması veya laptop'ların USB Type-C konektörüyle harici bir ekrana bağlanması gibi yeni kablolu teknoloji senaryoları sunan USB Dual Role ve Type-C desteğiyle gelecek. Bu oturumda Windows'un bu teknolojileri nasıl destekleyeceği ve onları etkinleştirmek için nelere ihtiyacınız olacağı konusu detaylandırılacak."

Microsoft'un yeni USB standartlarını gecikmeden desteklediği bilindiğinden, bu gelişmeler sürpriz değil. Type-C onay aşamasını geçtiğinden, Windows 10 birkaç ay sonra çıktığında, ilk günden Type-C desteği sunabilir.

Type C konektörü, 100W'a kadar güç sağlayabildiği için harici monitörlerin ayrı güç kablosu ihtiyacını ortadan kaldırabilecek.

Okuyucu Yorumları