Windows 10'a nasıl yükseltilir?

Windows 7 veya Windows 8.1'li bilgisayarınızı henüz yayınlanan Windows 10'a nasıl yükselteceksiniz?

Windows 10'a nasıl geçilir?

Windows 10 güncellemesi bugün itibariyle lisanslı Windows 7 ve 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Peki Windows 10'a yükseltmek için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, ne olacak? Merak etmenize gerek yok, her şeyi birkaç tıklamayla halledebilirsiniz.

Bilgisayarınız güncelse

Windows 7 veya Windows 8.1 kullanıyorsanız, bir sene boyunca Windows 10'a ücretsiz geçiş hakkınız var. Windows'unuz Windows Update ile en son güncellemeleri aldıysa, sağ altta "Windows 10'u alın" adında bir Windows simgesi göreceksiniz. Bu simgeye tıklayarak Windows 10 için kaydolabilirsiniz. Eposta adresinizi sisteme girdikten sonra tek yapmanız gereken, Windows 10 uyarısını beklemek.

Bu işlemi yaptıktan sonra Windows 10'u hemen yükleme olasılığınız düşük. Microsoft, yeni işletim sistemini oluşabilecek sorunlara karşın yavaş dağıtıyor. Bu yüzden birkaç gün veya hafta beklemeniz gerekebilir. Yükleme hazır olduğunda buna dair bir açılır mesaj göreceksiniz.

Bilgisayarınız güncel değilse

Bilgisayarınız güncel değilse

Görev çubuğunda Windows 10 simgesini görmüyorsanız, güncellemelere göz atmanızda fayda var. Windows 7 kullanıyorsanız, Service Pack 1'i yüklediğinizden emin olun. Bunun için başlat menüsünü açın ve Windows Update'i aratın. Windows 8 kullanıyorsanız, işletim sisteminizi Windows 8.1'e yükseltmeniz gerekiyor. Bunun için giriş ekranındaki Mağaza simgesine tıklayın. Mağaza uygulamasında Windows 8.1'e yükseltmenizi sağlayacak simgeyi göreceksiniz.

Windows 7 veya Windows 8 işletim sisteminizi en son sürüme güncelledikten sonra "Windows 10'u alın" uygulaması görünür hale gelecek. Bunun arından uygulama içerisinden epostanızı girerek ücretsiz güncellemenizi alabilirsiniz.

Eski bir PC'niz varsa

Windows Vista, XP veya daha da eski bir işletim sistemi kullanıyorsanız, Windows 10 için ödemede bulunmanız gerekecek. İşletim sisteminin Home sürümü 119 dolar, Pro sürümü ise 199 dolara satılıyor.

Windows RT'li bir tabletiniz varsa, Windows 10'a yükseltemeyeceksiniz. Ancak Microsoft, Eylül ayında Windows RT'ye yönelik bir güncelleme hazırladığını söylüyor.

Windows 10'un minimum sistem gereksinimlerini ise daha önce burada sizlerle paylaşmıştık. Korkmanıza gerek yok, genel olarak Windows 7'yi çalıştıran bir bilgisayar, Windows 10'da da zorlanmayacak.

Okuyucu Yorumları