Windows 10'u desteklenmeyen cihaza yüklemeyin

Windows 10, henüz desteklenmeyen telefonlara da kurulabiliyor. Ama sonuç pek de iyi olmuyor!

Bunu sakın denemeyin!

Windows 10'u telefonlarda denemek, artık mümkün. Ancak Microsoft, indirmeye sunduğu Teknik Önizleme sürümünü tüm telefonlara aynı anda vermediği için, pek çok telefon modelinin sahipleri şimdilik dışarıda kalmış durumda. Peki "dışarıda kalan" cihazınızı kurcayalıp, Windows 10'u resmi olmayan yollardan yüklemeyi denemeli misiniz?

Bize sorarsanız cevabımız hayır; böyle bir şey yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Bunun birkaç nedeni var. Sözkonusu yöntem, kayıt defterinde değişiklik yapmayı gerektiriyor. Bu yolla telefonun modelini ve firmware'ini güncellemenin desteklendiği bir cihazınkiyle değiştiriyorsunuz. Bu yöntemlerin çalışıp çalışmadığını biz denemedik, ancak değişiklikten sonra Windows Insider uygulamasını çalıştırıp, Windows 10'u yükleyebiliyorsunuz. Fakat internette pek çok forumda, bu yöntemi denedikten sonra telefonları "tuğla" olan kullanıcı mesajları görmek mümkün. Bununla birlikte bu yöntem çalışsa bile, sadece SD kartlı cihazlarla çalışacağından, pek çok Lumia modeli yine güncellemenin dışında kalıyor.

Microsoft, güncellemeleri hızla sunmak için çalıştığını kısa bir süre önce Gabriel Aul yoluyla açıklamıştı. Bu yüzden Windows 10 Teknik Önizleme'yi denemek için biraz daha beklemenizi öneriyoruz.

Okuyucu Yorumları