Windows 11 Gerçekten Geliyor: Windows 10 İçin Yolun Sonu Göründü!

Daha önce son Windows sürümünün Windows 10 olacağını ve Windows 10'u sürekli geliştireceğini açıklayan Microsoft, şaşırtıcı bir şekilde, Windows 10'un öleceği tarihi açıkladı. Bu da, Windows 11 söylentilerini gerçeğe biraz daha yaklaştırdı.

Windows 11 gerçekten geliyor!

Söylentiler, Microsoft'un potansiyel olarak Windows 11 olarak adlandırılan yeni bir Windows sürümünü yakında duyuracağına işaret ediyordu. Şimdi ise gelen yeni bir haber, Windows 10 desteğinin 14 Ekim 2025'te sona ereceğini söylüyor.

Microsoft'un Windows 10 Home ve Pro Lifecycle Policy sayfasında şirketin, "14 Ekim 2025'e kadar Windows 10'u desteklemeye devam edeceğini" yazması iddiaları güçlendiriyor. Windows 10 Home ve Pro'nun kullanımdan kaldırılma tarihi de "14.10.2025" olarak gösteriliyor.

Bu, Microsoft'un 2025'te Windows 10'u kaldıracağının oldukça açık bir kanıtı gibi görünüyor. Şirket artık bir işletim sistemini güncellemiyorsa, bu genellikle işletim sisteminin esasen ölü olduğu ve kullanıcıların bir halefine geçmeye teşvik edileceği anlamına geliyor.

Son haftalarda Microsoft, 'yeni nesil Windows' hakkında çeşitli duyurular yapıyordu. Bunun ne anlama geldiğini açıklamak için 24 Haziran'da özel bir etkinlik düzenleyecek. Son gelişmeler, birçok kişinin Windows 11'in ortaya çıkacağına inanmasına neden oluyor. Örneğin, etkinliğin sabah 11'de başlıyor olması, birçok insanı Windows 11'in gerçek olduğuna ikna eden diğer bir ipucu.

Microsoft Windows 10 tanıtımında bu Windows'un artık "en son Windows" olacağını söylemişti. Ancak anlaşıldığı kadarı ile bu söylem artık geçerli değil...

Okuyucu Yorumları