Windows 11’in bitmeyen kabusu 22H2 güncellemesi ile yine geri döndü

Windows 11 22H2 güncellemesi, işletim sisteminin bitmeyen kabusunu bir kez daha hortlattı.

Windows 11’in bitmeyen kabusu yine geri döndü

Windows 11 haberlerini düzenli olarak takip edenler, yaşanan yazıcı kabusundan mutlaka haberdardır. Konu özetle, Windows 11 kullanıcılarının, neredeyse her yeni güncelleme ile dirilen yazdırma sorunlarını içeriyor. Ve şimdi, son güncelleme ile de durum farklı değil.

Windows 11'deki ve bazen de Windows 10'daki yazdırma sorunları, yeni raporlarla geri döndü. Twitter kullanıcısı ve BT mühendisi Thomas Fürde, Windows 11 22H2 özellik güncellemesine geçtikten sonra ağ yazıcılarının kaybolduğuna şahit olduğunu söylüyor. Yazıcıları manuel olarak geri eklemeye çalıştıklarında, genellikle "işlemin yapılamayacağını belirten bir "0x000000bc4 hata koduyla" karşılaştı.

Fürde, sorunu araştırdıktan sonra, Windows 11 22H2'nin ağ yazıcılarını tanımlamasını engelleyen sorunu keşfetti. Görünüşe göre, 2022 özellik güncellemesindeki yazıcı politikası varsayılan olarak yanlış ayarlanmıştı. Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC) bağlantı ayarlarının, tanımlanacak yazıcılar için "adlandırılmış kanallar üzerinden RPC" aktarım protokolüne ayarlanması gerekiyor.

Microsoft sorunu kabul etti ve şimdilik güncellemeyi geri çektiğini duyurdu.