Windows 12 başka bahara kalıyor, Windows 11'e dev güncelleme geliyor

Herkes Windows 12'yi beklese de, gelen son iddia bunun yakın zamanda gerçek olmayacağına işaret ediyor. Microsoft, bunun yerine Windows 11 için çok büyük bir güncelleme hazırlıyor olabilir.

Windows 12 başka bahara kalıyor, Windows 11'e dev güncelleme geliyor

2024 yılı, Windows işletim sistemleri açısından ilginç bir yıl olacak gibi görünüyor. Kısa bir süre öncesine kadar teknoloji dünyasının çoğu, topluluk tarafından “Windows 12” olarak adlandırılan yeni nesil Windows’un bu yıl çıkacağı fikrinde neredeyse tamamen hemfikirdi. Bu, Microsoft’un üç yıllık Windows sürüm temposunu yeniden benimsediği yönündeki daha önceki bir söylentiye dayanıyordu.

Halihazırda mevcut olan Windows 11 tarafına gelirsek... Windows 11’in bir sonraki sürümü olan 24H2 hakkında ilk sızıntıyı aldığımız geçen yılın Aralık ayına kadar gerçekten inceleyecek pek bir sızıntı bulunmuyordu. O sıralarda, bu sürümden söz edilmesinin, Windows 11 24H2’nin Windows “12” ile aynı zaman diliminde kullanılabilir olacağına veya Windows “12”nin ertelenebileceği fikrine yol açtı. Ancak bu daha önce bahsedilen üç yıllık yayın temposu söylentileriyle zıtlık gösteriyordu.

Windows Central'ın yeni bir haberine göreyse, bu söylentilerde bir haklılık payı olabilir ve Windows 12 bu yıl piyasaya çıkmayabilir. Eski Windows ve Surface başkanı Panos Panay’ın ayrılması da sebeplerinden biri olabilir. Bunun yerine, muhtemelen Eylül ayında gelecek olan Windows 11 24H2’ye odaklanılacak gibi gözüküyor.

Windows Central haberi, güncellemenin tamamlanmasının yaz aylarında gerçekleşeceğini gösteriyor. Bu, aynı zamanda birçok büyük OEM ve PC üreticilerinin Haziran ayında, muhtemelen Computex zaman dilimi civarında bir dizi “AI PC”yi piyasaya sürmesinin beklendiği dönem olduğu için dikkat çekiyor. Bu nedenle Windows 11 24H2, 22H2'nin üstüne bir etkinleştirme paketi (EKB) aracılığıyla indirilen 23H2 sürümünden farklı olarak, oldukça büyük bir güncelleme olacak gibi görünüyor.

Kısacası, ilk nesil yapay zekalı bilgisayarların Windows 12 değil, Windows 11’i kullanacağı ve gelecekteki bilgisayarların muhtemelen Windows “12”yi taşıyacağı düşünülüyor. Bu söylentiler aynı zamanda Microsoft’un gelecek nesil yapay zeka açısından zengin Windows’a geçmenin en iyi yolunun ne olacağı konusunda tam olarak emin olamayabileceği hissini veriyor.