Windows Phone için hedef, bu 18 ülke!

Microsoft, Windows Phone'u yaşatabilmek için gözüne bu 18 ülkeyi kestirdi!

Windows'un hedefinde 18 ülke!

Microsoft, Windows Phone'la akıllı telefon pazarında büyük sıkıntılar yaşıyor. Özellikle kısa bir süre önce tam 1.850 çalışanın işine son verileceğinin açıklanmasıyla beraber bu net şekilde görülüyor. Fakat buna karşın Microsoft yılmayacağının sinyallerini de veriyor ve yeniden yapılanma sürecine gireceği anlaşılıyor. Bunun kaynağı ise Windows Şefi Terry Myerson'un şirket çalışanlarına gönderdiği e-postada gizli.

Sızan e-postada yer alan bilgilere göre Microsoft, Windows Phone için akıllı telefon pazarında yeniden yapılanma sürecine gidecek ve bunun için hedefinde, özellikle yatırım yapacağı 18 ülke var. Özellikle son dönemde piyasaya sürdüğü Continuum destekli akıllı telefonları ile iş alanında büyük beklentileri olan şirket, bu 18 ülkede daha çok iş alanlarına odaklanacak. Microsoft'un gözüne kestirdiği ülkeler şunlar:

- Avustralya
- Avusturya
- Belçika
- Danimarka
- Finlandiya
- Fransa
- Almanya
- İrlanda
- İtalya
- Hollanda
- Norveç
- Polonya
- Portekiz
- ispanya
- İsveç
- İsviçre
- Birleşik Krallık
- Amerika Birleşik Devletleri

Hedeflenen pazarlar arasında Türkiye'nin bulunmaması ise ilginç. Buna göre Microsoft, Windows Phone akıllı telefonlar özelinde ya ülkemizdeki kullanıcılardan ve iş dünyasından umudunu kesti, ya da gidişattan çok memnun. Bakalım, önümüzdeki dönem Microsoft için ne gösterecek. Fakat bu şekilde giderse, Lumia'ların işi çok daha zora girebilir.

Okuyucu Yorumları