Windows Vista Platform güncellemesi hazır

MS, Vista için DX 11'i de içeren çok özel bir güncelleme paketi sunuyor: İşte paketin içeriği...

Vista'ya büyük takviye!

Microsoft daha önceleri bir güncelleme aracılığıyla Windows Vista'ya Windows 7'de bulunan bazı çalışma zamanı kütüphanelerini getireceğini açıklamıştı. KB971644 numaralı platform güncellemesi bu amaca hizmet ediyor ve yazılım geliştiricilerin Windows 7 ve Windows Vista için aynı anda uygulama geliştirmesini kolaylaştırıyor.

Çalışma zamanı kütüphaneleri arasında Windows Ribbon programlama arabirimini (API) barındıran Windows Ribbon and Animation Manager Library var. Ribbon kütüphanesi sayesinde program yazarları geliştirdikleri uygulamalara Ribbon arabirimini eklemelerini sağlıyor. Animation Library ise kullanıcı arabiriminde kullanılacak efektleri belirliyor.

Güncelleştirmenin yıldızı DX 11...

Güncelleştirmenin yıldızı DX 11...

Platform güncelleştirmesinin belki de en ilgi çekici yanı Vista'ya DirectX 11 programlama arabirimini eklemesi oluyor. Böylece yeni DirectX sürümünün DirectCompute gibi özellikleri Vista'da da kullanılabilecek. Böylece Vista kullanıcıları da DirectX 11'in nimetlerinden yararlanma şansı bulacak.

Platform güncellemesinin diğer bileşenleri arasında Windows Graphics, Imaging and XPS Library ve Windows Portable Devices Platform var.

Güncelleme paketi şu andan itibaren Windows Update ve WSUS üzerinden indirilmeye sunuldu.

Okuyucu Yorumları