X, devam eden mali sıkıntıların ortasında üç ücretli abonelik seçeneğini test ediyor

X, üç yeni ücretli abonelik seçeneğini test ediyor. Temel, Standart ve Plus olarak ayrılan bu abonelik seçenekleri hakkında tam olarak net bir bilgi olmasa da gösterilen reklam sayısını etkileyeceği söyleniyor.

X, şimdi de üç farklı ücretli abonelik seçeneğini test ediyor

Sosyal medya devi X'in daha fazla ücretli hizmeti platformuna entegre edeceğine dair söylentiler devam ediyor. Bloomberg, şirketin mali sıkıntılarını çözmeye yardımcı olmak için üç yeni abonelik seçeneğini test ettiğini bildirdi. Ayrıntılar henüz yok denecek kadar az, ancak bu ücretli abonelik seçenekleri platformu kullanırken karşımıza çıkan reklam sayısını etkileyecek gibi görünüyor.

X kullanıcısı olan bir geliştirici, uygulamanın en son iOS güncellemesinin kaynak koduna ulaştı ve önerilen bu abonelik kademeleri hakkında bazı bilgiler keşfetti. Bloomberg'in haberine göre bunlar; Temel, Standart ve Plus olarak ayrılacak. Temel kullanıcılar mavi tikli olsun ya da olmasın normal miktarda reklam görmeye devam ederken, standart kullanıcılar reklamların yarısını görecekler ki bu da mavi tik için her ay 8 dolar ödeyenlere özel mevcut bir avantaja eşdeğer. Plus kullanıcıları ise hiçbir reklam görmeyecek.

Bu seçeneklerin fiyatlarının ne kadar olacağı konusunda henüz bir bilgi yok.

Şirket tarafından onaylanmayan reklamlar dışında, bu abonelik seçeneklerinin ödeme yapan kullanıcılara ne gibi ek avantajlar sağlayacağını kimse bilmiyor. Bunun, hizmeti kullanmak için zorunlu aboneliklere yönelik bir baskı olup olmadığı da henüz bilinmiyor. Bununla birlikte, ücretli temel planın mevcut reklam seviyesini gösterdiği bildirilirken, ücretsiz bir hesabın neler yaşayacağını kestirmek zor. Reklamların iki katı mı? Reklamların üç katı mı? X'in tamamen paralı hale geleceği söylentisi Musk'ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı canlı yayın görüşmesi sırasında yaptığı bir yorumdan kaynaklanıyor.

Reklam sıklığındaki azalmanın pek çok kullanıcıyı dünyanın en zengin adamlarından birine aylık maaş göndermeye ikna etmeye yeteceğini hayal etmek zor, bu nedenle ekibin önerilen üç abonelik seçeneği için başka ne gibi avantajlar hazırladığını bekleyip görmek lazım.