Xbox Game Pass'a yeni abonelik seçeneği: Arkadaşlar ve Aile resmi olarak duyuruldu...

Xbox Game Pass, artık Arkadaşlar ve Aile isimli yeni bir abonelik seçeneğine sahip.

Xbox Game Pass'e beklenen abonelik seçeneği geldi

Geçtiğimiz hafta sonu Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile (Friends & Family) markasını ortaya çıkaran bir sızıntının ardından Microsoft, yeni planını resmileştirdi ve İrlanda ve Kolombiya'da sunulacak fiyatları açıkladı. Yeni abonelik seçeneği, Xbox Game Pass üyelerinin İrlanda'da ayda 21,99 Euro ve Kolombiya'da 49,900 COP karşılığında dört adede kadar arkadaş veya aile üyesiyle paylaşımda bulunmasına izin verecek.

Microsoft, bu yeni Game Pass planını yalnızca aile üyeleriyle sınırlandırmıyor ve Arkadaşlar ve Aile planına eklenebilecek kişiler için tek kısıtlama aynı ülkede olma zorunluluğu olarak gözüküyor. Microsoft şu anda yeni Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile planını, Xbox Game Pass Ultimate için aylık normal 12,99 Euro yerine aylık 21,99 Euro fiyatı ile İrlanda ve Kolombiya'da test ediyor. Bu plan için istenen ücret, tüm olağan Xbox Game Pass Ultimate avantajlarını daha fazla kişiyle paylaşmak için oldukça uygun bir fiyat sayılabilir.

Microsoft bir SSS aracılığıyla "Şu anda bu planı Kolombiya ve İrlanda Cumhuriyeti'nde uyguluyoruz. Gelecekteki ülkeler/bölgeler önümüzdeki aylarda eklenebilir" diyor. Microsoft henüz Avrupa, İngiltere veya ABD'nin geri kalanı için bir fiyatlandırma politikası açıklamadı, ancak ABD'de Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile için ayda yaklaşık 25 dolar fiyatı muhtemel gözüküyor.

Bu plana geçerken, önceki planınızda kalan süreyi de hesaba katmak için Microsoft, aşağıdaki oranlar ile Arkadaşlar ve Aile planına bir dönüşüm seçeneği de sunuyor:

  • 30 gün Xbox Game Pass Ultimate = 18 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile
  • 30 gün Xbox Game Pass (Konsol) = 12 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile
  • 30 günlük PC Game Pass = 12 günlük Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile
  • 30 gün Xbox Live Gold = 12 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile
  • 30 gün EA Play = 6 gün Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile

Microsoft şu anda ayda 9,99 ABD doları karşılığında Xbox Game Pass veya PC Game Pass sunuyor. Her iki abonelik de çevrimiçi çok oyunculu yeteneklere sahip değil, ancak 14,99 ABD doları karşılığında Xbox Game Pass Ultimate'e yükseltme seçeneği ile beraber, konsol, PC, EA Play erişimi ve Xbox Live Gold çevrimiçi çok oyunculu oyunlar için Game Pass'i kullanabilmenizi sağlıyor.

Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile, diğer dört arkadaş veya aile üyesi için aynı Xbox Game Pass Ultimate avantajlarını içerecek. Yani toplamda beş kişi bu üyeliği kullanabilecek ve ayrıca Xbox Cloud Gaming, Xbox Live ve hatta oyunların PC Game Pass sürümlerine erişim içerecek.