Xiaomi 14 ve 14 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 kullanan ilk telefonlar olarak tanıtıldı

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi telefonları, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve HyperOS ile geliyor. Yüksek ekran parlaklığı, değişken diyafram açıklığı ve yapay zeka odaklı özellikleriyle dikkat çeken telefonlar için Çin'de ön siparişler başladı.

Xiaomi 14 ve 14 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 ile birlikte tanıtıldı

Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 3'ü sadece birkaç gün önce tanıtıldı ve her zamanki gibi Xiaomi, bunu kullanacak yeni amiral gemisi telefonlarını duyurdu bile. Xiaomi 14 ve 14 Pro, muhtemelen küresel (ABD hariç) bir lansmandan önce Çin'e özel olacak, ancak şimdilik yapay zeka ağırlıklı özellik seti ve HyperOS adlı yeni bir Android versiyonu, 2024'te neler olacağı konusunda bize oldukça iyi bir fikir veriyor.

Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro özellikleri neler?

Xiaomi 14, 6,3 inçlik bir ekranla geliyor ve 14 Pro, 6,7 inçlik bir ekran sunuyor. Her ikisi de 3.000 nit en yüksek parlaklığa sahip olduğunu iddia ediyor ve her ikisi de 1-120Hz uyarlanabilir yenileme hızlarına sahip LTPO ekranlar. 14, düz bir ekran ve üç tarafta 1,61 mm ölçülerinde dar çerçevelerle geliyor - alt kısımda 1,71 mm'lik bir çerçeveye sahip küçük bir çene var.

14 Pro'nun ekran alanı düz, ancak çerçeveler panelin kenarları ve köşeleri etrafında bir eğri içine sıkıştırılmış. Her ikisi de benzer bir genel şekle sahip. 13 Pro'nun kenarlarında dar yan raylarla daha dramatik kıvrımlar vardı, ancak bu sefer her ikisi de arka ve yanlar boyunca çok daha düz.

14 Pro, f/1.4 maksimum ve f/4.0 minimum diyafram açıklıkları arasında 1.024 kademe bulunan değişken diyafram açıklığına sahip bir ana kamera lensi ile birlikte geliyor. Bu, yalnızca iki kademe kullanabilen 13 Ultra'nın sunduğundan daha fazla esnekliğe sahip. Bu kadar küçük bir lenste bu kadar hassas değişken diyafram açıklıklarına gerçekten ihtiyaç duyan var mı; tartışılabilir. Hem Xiaomi 14 hem de 14 Pro, Leica markalı 50 megapiksel ana kameralar, yaklaşık 3X veya 75mm eşdeğer telefoto kamera ve 50 megapiksel ultra geniş kamera ile birlikte geliyor.

MUIU yerine HyperOS

Yeni modeller, Xiaomi tarafından geliştirilen ve Android tabanlı yeni bir sistem olan HyperOS ile birlikte geliyor. Mobil, bilgisayar, otomotiv ve ev gibi çeşitli cihazlarda çalışmak üzere tasarlanan HyperOS'un tüm özellikleri bir araya getirmesi bekleniyor. Xiaomi'nin ekosistemindeki tüm cihazları birbirleriyle daha kolay çalışacak şekilde bir araya getirmesi, telefonunuzun kamerasını bilgisayarınızla kullanmanıza veya telefonunuzun mobil verilerine tabletinizden erişmenize olanak sağlaması bekleniyor. Cihazlar arası kolay uyumluluk bu yılki Snapdragon Zirvesi'nde de ana odak noktasıydı, bu nedenle Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinin bunda bir rol oynadığından şüphe yok.

Ve yapay zeka olmadan 2023 teknoloji duyurusu olmazdı; 14 ve 14 Pro, Snapdragon 8 Gen 3'ün önemli bir özelliği olan yapay zeka temel modellerini cihaz üzerinde çalıştıracak. Web sayfalarını ve video konferans transkriptlerini özetlemek gibi bazı oldukça sıradan şeyleri mümkün kılıyor. Xiaomi ayrıca sizi dünyanın dört bir yanındaki farklı sahnelere yerleştiren AI portreleri oluşturmak gibi daha iddialı özellikler üzerinde çalışıyor.