Bazı Xiaomi modelleri hakkında korkutan keşif

Uzmanlar uyardı: Bazı Xiaomi marka telefonlarda önemli bir güvenlik açığı tespit edildi.

Xiaomi telefonlarda korkutan keşif

Eğer telefonunuzun markası Xiaomi ise, bu haber sizi ilgilendiriyor. Zira siber güvenlik uzmanları bazı Xiaomi markalı telefonlarda güvenlik açığı tespit ettiklerini duyurdu.

Check Point Research uzmanları, cihazların mobil ödeme mekanizmasında bir güvenlik açığı ile karşılaştıklarını açıkladı. Günümüzde artık telefonlarımız üzerinden mobil ödemeyi yaygın olarak kullanıyoruz. Eğer elinizdeki telefon Xiaomi markalı ise ve telefonun mobil ödeme özelliğini kullanıyorsanız risk altında olabilirsiniz.

Check Point Güvenlik Araştırmacısı Slava Makkaveev konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Ödeme paketlerinin sahteciliğine veya ödeme sisteminin doğrudan devre dışı bırakılmasına, ayrıcalığı olmayan bir Android uygulamasından izin verebilecek bir dizi güvenlik açığı keşfettik.”

CPR’ın raporuna göre, bazı Xiaomi telefonların şifreler ve güvenlik anahtarları gibi hassas bilgileri depolayan ve yöneten bir araç olan Güvenilir Ortamı’nda ortaya çıkan bu açık, kötü amaçlı kişiler için önemli bir kilit nokta olarak belirtilmiş durumda. Şirket, konuyla ilgili olarak Xiaomi’yi hemen uyarmış. Xiaomi’nin bu açığı bir güncelleme ile kısa sürede kapatması bekleniyor.