Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonu Mix Fold 2 resmi olarak tanıtıldı. Özellikleri ve fiyatı içeride...

Samsung’un Galaxy Fold 4’ü tanıtmasının hemen ardından, partiye Xiaomi de katıldı. Çinli dev, yeni katlanabilir telefonu Mix Fold 2’yi resmi olarak tanıttı.

Bir yeni katlanabilir daha: Xiaomi Mix Fold 2 tanıtıldı

Kısa bir süre önce Samsung, yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4'ü tanıttı. Şimdi de Xiaomi partiye katıldı ve yeni katlanabilir telefonu Xiaomi Mix Fold 2'yi resmi olarak tanıttı.

Galaxy Z Fold 4'e benzer bir yapıya sahip olan Xiaomi Mix Fold 2, 120Hz yenileme hızı ve inç başına 360 piksel sunan, 8.02 inç büyüklüğünde bir katlanır ekrana sahip. Dış ekran ise yine 120Hz yenileme hızı sunuyor ve 6.56 inç büyüklüğünde.

Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci ve 12 GB RAM ile gelen Xiaomi Mix Fold 2, bu sayede güç açısından pek de sıkıntı çekecek gibi görünmüyor. Depolama seçenekleri ise 256 GB, 512 GB veya 1 TB olarak belirlenmiş.

Gelelim kameraya... Leica markalı ve 50MP birincil sensör, 13MP ultra geniş ve 2x optik zoomlu 8MP telefoto kamera ana kamera sistemini oluşturuyor.

4.500mAh kapasiteye sahip olan batarya, 67W hızlı şarj desteğine de sahip.

Hem Xiaomi Mix Fold 2, hem de Samsung Galaxy Z Fold 4 amiral gemisi telefonlar. Ancak aralarında bazı belirgin farklar var. Xiaomi'nin telefonunda biraz daha büyük ekranlar, daha büyük bir pil ve daha hızlı şarj var. Ancak optik zum konusunda geride kalıyor. İki telefonun da benzer miktarda güç ve depolama alanı var, bu yüzden orada ayırt edilecek çok az şey var. Kamera kurulumları da yakınlaştırma potansiyeli dışında benzer.

Xiaomi Mix Fold 2, şimdilik sadece Çin pazarı için duyuruldu. Fiyat ise yaklaşık 1.335 ABD doları seviyesinden başlıyor. Telefonun diğer ülke ve pazarlara gelip gelmeyeceği henüz açıklanmış değil.